- Fejléc - Számlaszám

számlaszám: OTP 11705008 - 20478915 - 00000000      adószám: 18469491-1-41

 
töltödés
Partnerünk
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
5 1 2 3 4 5
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
9 27 28
Kérem várjon ...

Híreink


Könyvbemutató Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2017. február 10. 22:11:38

Február 11-én, szombaton délután rendezik meg a dunaszerdahelyi Szlovákiai Magyar Művelődési Intézetben Bándy Katalin, Zsipp-Zsupp, Hojda-Hojda II. című könyvének és CD-jének a zenés bemutatóját. Az új gyűjtemény 230 magyar és szlovák népi mondókát, népdalt, népi gyermekdalt, valamint szójátékot tartalmaz. A kötet megjelenését a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala, Somorja Önkormányzata és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége mellett számos magánszemély is támogatta.

 

Vacsora kettesben Csíkszeredában

Publikálva: 2017. február 08. 21:24:05

A Házasság Hete alkalmából házaspároknak szervez vacsoraestet a csíkszeredai Taverna Étteremben február 15-én a Házas Hétvége, a Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, a Jóirány Közösség és a Csíkszeredai Nagycsaládosok Egyesülete. A "Veled, kiteljesedve" címet viselő rendezvény fővédnöke Ft. Ilyés Zsolt lesz. 
 

Képzés Kolozsváron

Publikálva: 2017. február 08. 21:14:19

Képzést és tanácskozást szervezett február 3-án és 4-én a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége az erdélyi tagszervezetek és Kismama Klubok vezetői számára. A vezetőképzés helyszíne a kolozsvári Bethlen Kata Diakóniai Központ volt. A kétnapos találkozó eredményeként a résztvevők kommunikációs, vezetési és szervezési ismeretekkel lettek gazdagabbak. Összeült a Szövetség elnöksége is,a megbeszélésen a 2017-es év feladatait tekintették át.
 

 

Kárpát-medencei Családi Nap az Országházban

Publikálva: 2017. február 08. 20:59:54

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége február 18-án rendezi meg hagyományos családi napját a Magyar Országházban.  Az idei találkozó különlegessége a „Családban élni és magyarnak maradni a Kárpát-medencében” címet viselő konferencia lesz. A rendezvényen előadást tart Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament és a FIDESZ alelnöke, Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Biró Zsolt,  a Magyar Polgári Párt elnöke, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség-Demokratikus Cselekvés Pártja szerbiai parlamenti frakcióvezetője, Őry Péter, a szlovákiai Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöke, valamint Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, parlamenti képviselő. A Családi Napot és a konferenciát Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitja meg. Természetesen a gyerekek sem maradnak program nélkül: táncház, hangszerbemutató, kézműves foglalkozások és sok más érdekesség várja majd az Országház folyosóin és patinás termeiben a kicsiket és a nagyobbakat.  A Kárpát-medencei családtalálkozó házigazdája Radványi Dorottya televíziós műsorvezető lesz. 
 

Életmese-pályázat

Publikálva: 2017. január 31. 07:10:38

A debreceni Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületi kilencedik alkalommal hirdeti meg Életmesék című pályázatát. Az évről-évre nagy sikerrel megrendezett kezdeményezésre idén április 20-áig lehet pályázni. Az eredményhirdetésre május 15-én, a díjkiosztó ünnepségre június közepén kerül majd sor. A szervezők 2017-ben négy korcsoportban hirdették meg a versenyt, és a hagyományoknak megfelelően minden korosztályból várnak alkotásokat. 

Vezetőképzés Kolozsváron

Publikálva: 2017. január 24. 07:41:16

Képzést és tanácskozást szervez február 3-án és 4-én a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége az erdélyi tagszervezetek és Kismama Klubok vezetői számára. A vezetőképzés helyszíne a kolozsvári Bethlen Kata Diakóniai Központ lesz. A résztvevők előadásokat hallgathatnak majd a hatékony kommunikációról, a vezetői helyzetekről és szerepekről, egy projektről a fogyatékossággal élőkért, valamint közelebbről is megismerhetik a kolozsvári unitáriusok közösségi tevékenységét. A szervezők bíznak benne, hogy a képzés  új lendületet ad a résztvevőknek abban a szép, de sokszor nehéz munkában, amelyet szervezeti vezetőként. vállaltak.
 

Családban élni jó! - Találkozó Nagybecskereken

Publikálva: 2017. január 18. 16:34:40

„Családban élni jó” címmel szervez találkozót a Házasság Világnapja alkalmából a nagybecskereki  Nepomuki Szent János Székesegyházban és a Petőfi Művelődési Központban a Família Nagycsaládos Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A február 5-én 16 órakor kezdődő rendezvény vendégelőadója Uzsalyné Dr. Pécsi Rita lesz.
 "Kell egy hely" - ismét Lekenyén!

Publikálva: 2017. január 18. 16:29:49

A „Kell egy hely” programsorozat február 11-én ismét Lekenyére érkezik! A Kultúrházban, délután negyed ötkor kezdődő közösségerősítő program során az érdeklődők Rákai Beátától kapnak majd mindenképpen megszívlelendő újrahasznosítási tippeket. A rendezvény szervezői a Pro Le-Ti Polgári Társulás és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.
 

A Házasság Világnapja Nyíregyházán

Publikálva: 2017. január 16. 20:27:51

A NOE Családi Kör Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége 2017. február 4-én  Nyíregyházán, a Városmajori  Művelődési Házban lakodalmas játékokkal,tánccal és természetesen a jubiláló házaspárok köszöntésével ünnepli meg az idei Házasság Világnapját. A szervezők a délután 2 órakor kezdődő rendezvényre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A program megrendezését Nyíregyháza Város és a Váci Mihály Kulturális Központ támogatja. 
 

V. Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Nap

Publikálva: 2017. január 02. 16:52:25

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete január 14-én ötödik alkalommal szervezi meg Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Napot. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületében megrendezésre kerülő családtalálkozón a felnőttek a nyitó- és a köszöntőbeszédeket követően Taracközi Mónika előadását hallgathatják meg, majd csoportos beszélgetésen vehetnek részt, végül pedig kulturális programokban gyönyörködhetnek: először a Beregszászi Szederinda Néptánccsoport fellépését és Lázár Ervin, a Hétfejű tündér című mesejátékát tekinthetik meg, a napot pedig az Alma Együttes koncertje zárja. A gyermekeket három csoportban, a koruknak megfelelő foglalkozásokkal, játékokkal és kulturális programokkal várják a szervezők.
 

Minden jog fenntartva! 2014 KCSSZ.HU

Készítette: megaweb