KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi nap az Országházban

2014. február 17.

„A gyerekek jelentik a magyar jövőt.”

A miniszterelnök szerint a kormány hálás a családoknak, ezért is igyekszik könnyíteni a terheiken különböző támogatásokkal

A magyar nemzet legalapvetőbb alkotóelemei a családok – jelentette ki szombaton a Parlamentben Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei családtalálkozón arról beszélt, a kabinet és az Országgyűlés kötelessége és küldetése, hogy támogassa azokat, akik „életüket a család szövetségében élik”, és gondoskodnak gyermekeikről.

„A jövőt a gyerekek jelentik. Ha születnek újabb gyerekek, lesz magyar jövő is” – hangoztatta szombaton a Parlamentben Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének találkozóján a családokat a jövő nélkülözhetetlen zálogának nevezte. Hangsúlyozta, hogy a kabinet és az Országgyűlés kötelessége és küldetése, hogy támogassa azokat, akik életüket a család szövetségében élik, gyerekeket nevelnek és gondoskodnak a szüleikről. A házelnök utalt arra, hogy az Országház épületét a Kárpát-medence különböző területeiről összehordott építőanyagokból emelték, és arról is beszélt, hogy a magyar nemzet is ilyen alkotóelemekből, közösségekből épül fel, és ennek a legalapvetőbb részei a családok.

A rendezvényen felolvasták a miniszterelnök köszöntőjét. Orbán Viktor ebben azt írta, a gyermekvállalás személyes ügy, ám aki egészséges lelkületű gyermekeket nevel, az a hazájának elévülhetetlen szolgálatot tesz, és ezt észben tartani minden kormány kötelessége. Hozzátette, a kormány hálás a családoknak, amiért szülői teendőik ellátásával a nemzet jövőjét megalapozzák, ezért is igyekszik könnyíteni a családok terhein támogatásokkal és programokkal. Mint írta, ezért fektették alaptörvénybe a család, a magzat és az édesanyák védelmét, ezért vezették be a családi adózást, ezért hozták létre az Erzsébet-táborokat vagy a gyed extrát.
A kormányfő szerint akik összetartó családban nőhetnek fel, már gyerekkorukban elköteleződnek bizonyos értékek megőrzése és továbbadása mellett. Hozzáfűzte, így felnőttként védeni és őrizni fogják házasságukat, gyerekeket vállalnak, akiknek továbbadják az anyanyelvet, a népdalokat és népmeséket, továbbá megtanítják nekik azt is, hogy szerte a világban élnek magyarok, akikkel összetartoznak.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára az elmúlt évek jelentősebb lépései között említette a határon túl élő magyaroknak biztosított állampolgárságot, valamint az alaptörvény elfogadását, továbbá azt, hogy abban egyebek mellett kinyilvánították: Magyarország felelősséget visel a határon kívül élő honfitársak sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását, fejlődését, támogatja egyéni és közösségi jogaik érvényesítését, a szülőföldön való boldogulásukat. Az államtitkár a Kárpát-medencéből összegyűlt magyar családok előtt ígéretet tett arra, hogy az a politikai közösség, melynek Orbán Viktor és Kövér László is a tagja, mindig erősíteni fogja a családokat és a nemzet közösségét. A Kárpát-medencei családtalálkozót a Házasság hete programsorozat keretében szervezték.

http://www.magyarhirlap.hu/a-gyerekek-jelentik-a-magyar-jovot« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár