KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyulafehérvári Családpasztoráció

2024. március 11.

Férjek-édesapák lelki hétvégéje

 

Március 1-3. között zajlott Csiksomlyón a Férjek-édesapák lelki hétvégéje a Gyulafehérvári Családpasztoráció önkéntes csapatának szervezésében. A programon több mint 100 férfi vett részt, fiatal házasok, kis- és nagygyermekes apukák, nagypapák.

 

Előadást tartott Ft. KOVÁCS KÁROLY  „A férfias ima ereje”, P. BÁTOR BOTOND OSPPE pálos szerzetes „Duplicavit annonam”, KISS ANTAL teológus - bölcsész Magyarországról az „Imával megújúló magyarság /A hit győzni fog”, PÉTERFI ATTILA csíkszeredai költő -  „Imádság a versben” cimmel. Tanúságot tett három kápolnaépítő: BODÓ Lóránt (egyeskői Irgalmasság kápolna), ESZTÁNY Zsolt (széphavasi Szentlélek kápolna) és NAGY Balázs (csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony kápolna).

 

A jelenlévő férfiak bekapcsolódtak a Térdeplő Rózsafüzér kezdeményezésbe is. A zárószentmisét Ft. dr. KEREKES LÁSZLÓ segédpüspök celebrálta.

 

Isten, te és én – Jegyespasztorációban résztvevők képzése

 

Március 8-9-én, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ közös programjaként, 25 bátor résztvevő gazdagodott mind elméleti mind gyakorlati segítséggel az „Isten, te és én” cimű jegyespasztorációs képzésen, amelyet a jegyeskurzusok tartásában kamatoztathatnak a jövőben a plébánosukkal együttműködve.

 

Több tematikát is érintett a György, Kelemen és Pongrácz előadó-házaspár, akik a Gyulafehérvári Családpasztoráció önkéntesiként évek óta kisérnek jegyeseket, mint például: Mi a házasság?, Hogy képzelte el Isten?, Hogy rendezzük a konfliktusokat?  Mindezek mellett a tapasztalataikból gyakorlati elemeket is megosztottak.

 

Reméljük, a jövőre nézve hagyományt teremtünk a Gyulafehérvári Főegyházmegyében az ehhez hasonló képzésekkel, amelyek a jegyes pasztorációban résztvevőket hívatottak segíteni a boldog házasság megalapozásában.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár