KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sajtóközlemények

2012. április 30.

Család- és gyermekellenes a kohéziós alapok felfüggesztése 
a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének sajtóközleménye (2012.03.13)

Legsúlyosabban családjainkat és gyermekeinket érintheti a fejlesztésekre szánt pénzek megvonása. Az általános európai gazdasági válság közepette a gazdasági nehézségeket tovább mélyíti, a kilábalást megnehezíti és ezáltal azokat a fiatalabb generációkat sújtja, amelyek közül ma még sokan bizalommal tekintenek az Európai Unióra.

Igazságtalan a fejlesztésre szánt kohéziós alapok befagyasztásával büntetni azokat a családokat és gyermekeket, akik nem tehetnek a korábbi kormányok családellenes, felelőtlen gazdaságpolitikai lépéseiről, trükközéseiről. Az európai politika hitelét is rontja, ha Magyarország esetében olyan korábbi gazdaságpolitikai lépéseket szankcionál, melyeket más országok esetében még csak nem is vizsgált, míg a Szlovákiában élő magyar kisebbség diszkriminációja - a magyar állampolgárság felvétele miatt - az Európai Unió jogérzékét nem sérti.

Meggyőződésünk, hogy az Európai Bizottságnak sem lehet érdeke, hogy a felnövekvő generációknak Európáról a kettős mérce és az igazságtalanság jusson eszébe.

Dr. Szabó Endre

alelnök

+36-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

november 27.

Csíkszereda

Szülés-születés workshop

Képzés
Csíki Anyák Egyesülete

november 30.

Hajdújárás, Vajdaság

Ádventi ablaknyitogató a Kolibrivel

Ünnepség
Kolibri a Családokért Egyesület

december 06.

online

Mikulásváró

Esemény
Pro Le-Ti