KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Vascserkész 2021 a Felvidéken

2021. szeptember 21.

Az idei csapatváltó verseny rendezését a rimaszombati 4. sz. Hatvani István cserkészcsapat karöltve a füleki 47. sz. Koháry István cserkészcsapattal vállalta. A verseny 16 év után tért vissza Gömörbe, ahol 2003-ban a cserkészeink először tehették próbára fizikai és szellemi felkészültségüket.

Önkéntesség Hete a Felvidéken

2021. szeptember 16.

Szlovákiában szeptember 16-22. között zajlik az Önkéntesség Hete, amely a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség számára is kiemelten jelentős. A cserkészet alapja az önkéntesen vállalt munka, nemcsak cserkészvezetőként, de már a fiatalabb korosztály esetében is. Cserkészcsapataink tagjai gyakran jelen vannak a helyi kulturális és egyházi szervezetek rendezvényein is, de olyan nagyszabású rendezvényeken is kiveszik részüket a munkából, mint például a múlt hét folyamán Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Szent István tábor a Vajdaságban

2021. szeptember 14.

A gyerekekkel Szent István király életével foglalkoztunk ezen a két napon.

Augusztusi hírek Erdélyből

2021. szeptember 2.

Kedves Barátaink!

A nyaralások végéhez közeledve, szülői öröm, illetve gyermeki bánattal közelítve az óvoda- és iskolakezdéshez, reméljük, hogy minden erdélyi és határon túli tagszervezetünk megtalálja az őszre hangoló megújulást az egyesületi, szervezeti tevékenységekben. Akárcsak minden tavasz, az ősz is egyfajta újrakezdés, amikor a meleg nyári napok után bennebb szorulnak az alkotó elmék, és kiforrnak a jobbnál jobb közösségi programok, egymást motiválva ezzel a civil életben munkálkodó ifjú- és idősebb szervezetek. És ez így van rendjén.

Szent István-napi megemlékezés a Vajdaságban

2021. szeptember 1.

Szent István-napi megemlékezést tartott a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a péterrévei Nagycsaládos Házban. A rendezvény keretében Magyarságismeret címmel vetélkedőt is tartottak felső tagozatos diákoknak.

Szabadtéri Nyári Tábor Zentán

2021. augusztus 31.

2021. augusztus 25-27. között a Gyermekbarátok Egyesülete és Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös programot valósított meg Zentán, a Lovas-tanyán, ahol garantálták az önfeledt játékot és szórakozást.

Orosházi hírek 2021. augusztus

2021. augusztus 31.

A forró nyári napok sem hagytak mindenkinek pihenést. A folyamatos napi munkát igénylő feladatot – napi élelmiszer osztás- pontos beosztás szerint végezzük.

Nyárbúcsúztató Tiszacsomán

2021. augusztus 30.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) évről évre, immár kilencedik alkalommal szervezte meg nagyszabású nyárbúcsúztató rendezvényét tagcsaládjai számára. A hagyománnyá vált programra augusztus 29-én került sor a Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban.

Hírlevél feliratkozás