KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Önkéntes hétvége a Vadvölgy Panzióban

2022. augusztus 29.

2022. augusztus 26-28 között 17 felnőtt 17 gyerekkel ismét önkéntes hétvégén  vett részt a Vadvölgy panzióban, amire péntek este érkeztünk. A finom és bőséges vacsora után megbeszéltük a hétvégi munkákat, amit szeretnénk elvégezni. Az est további részében mindenki kipróbálhatta az újonnan elkészült medencét és szaunát, ami nem csak a gyerekek körében aratott nagy sikert.

Gyermekbarátok augusztusa

2022. augusztus 28.
A Gyermekbarátok Egyesülete az idei évben is megszervezte és rendezte a Nyári tábort immár sokadik alkalommal. Sok játék, móka, kacagás, barátkozás és a kézműves foglalkozások sem maradtak el, így minden nap egy alkotást vihettek haza. A gyerekek örömmel fogadták a játék variációkat, és boldogan kötöttek új baráti kapcsolatot. Minden nap gondoskodtunk uzsonnáról, és ebédről....

Rövid beszámoló a X. Csongrádi Nemzetközi Egészség-és Sportnapról

2022. augusztus 26.
Csongrádon, a helyi Gyógyfürdő és Uszoda területén *2022. augusztus 20-án*, szombaton rendezte meg a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete a hagyományossá vált *Nemzetközi Egészség-és Sportnapját immár* X. alkalommal, melyen a vajdasági Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete volt a csongrádiak közreműködő partnere. A programon rész vettek még a következő KCSSZ tagszervezetek...

Egy nemzet határok nélkül - kirándulás a Dunakanyarban

2022. augusztus 25.

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet nemcsak a kárpátaljai családok, hanem a Sámuel Alapítvány "nagy családja" életére is rányomta a bélyegét. Mivel családjaink hosszú idő óta nem találkoztak, ezért úgy döntöttünk, megteremtjük a találkozás lehetőségét.

Kovász fesztivál Pécsett

2022. augusztus 24.
Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szervezett a Pécsi Egyházmegye családi fesztivált augusztus 20-án. A Kovász címet viselő, mintegy 37 programelemet felvonultató rendezvényre több mint kétezer látogató érkezett. A kedvezőtlen időjárás előrejelzések bizonytalanná tették a kültéri helyszíneken tervezett programokat, ezért a püspökség épületeiben kijelölt esőhelyszínekre...

Fesztivál a Benedek-mezőn

2022. augusztus 23.

A Tündérvár Székely Nagycsaládos Egyesület tagjai igazából már kedd óta táboroztak a Benedek-mezőn, de a zárónapon, szombaton minden családnak megadták a lehetőséget, hogy betagolódjanak egy nagyobb közösségbe, ahol a gyerek a legfőbb érték, vagy egyszerűen csak felhőtlenül szórakozzanak, örüljenek egymásnak és a társaságnak. És csak jöttek az anyukák, apukák csemetéik által körülzsongva.

A lovak testet és lelket gyógyító ereje

2022. augusztus 22.

Az elmúlt hónapban több csoportot is fogadtunk a Szelíd Lovasközpontban. 

A menekültekből álló csoportok heti egy vagy több alkalommal érkeztek lovas központunkba. A gyerekek és a felnőttek egyaránt kipróbálhatták a lovaglást és az íjászatot. A programot pizzázással zártuk az új fedeles épület teraszán. 

Nyíregyházi kirándulás a nagycsaládos fiatalokkal

2022. augusztus 17.

Ez volt az első alkalom, hogy a barátnőmmel részt vettem a nagycsaládos kamasz gyerekeknek szervezett programon. A hétvégét egy a Sóstói Múzeumfaluban indítottuk, ahol kicsit betekinthettünk a régi szabolcsi, szatmári és beregi lakosok életvitelébe, milyen házakban éltek, mivel is foglalkoztak a kisvárosi és falusi emberek. Itt egy tárlatvezető körbevitt bennünket a területen, ahol még egy mai kárpátaljai település (Kisdobrony) templomának  régi valóját is megnézhettük együtt.

Hírlevél feliratkozás