KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Önkéntes hétvége a Vadvölgy panzióban

2023. május 1.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete 2023. április 28 és 30-a között önkéntes hétvégét szervezett az egyesület tulajdonában lévő „Vadvölgy” panzióban. A hétvégén 9 család apraja és nagyja gondolta úgy, hogy a tavasz beköszöntével szeretné kicsit szebbé és üdébbé tenni a panzió környezetét, valamint visszaadni valamit abból a sok jóból, amit az egyesület egész évben igyekszik megtenni a nagycsaládosokért. 

 

 

Anyák napi alkalom

2023. április 29.
A tavasz egyik legszebb ünnepe az anyák napja. Mivel a Sámuel Alapítvány életében kiemelten fontos szerepet játszanak az édesanyák, így minden évben nagy hangsúlyt fektetünk az édesanyák ünneplésére, idén sem volt ez másként. Első rendezvényünket április 27-én tartottuk. Immár hagyománnyá vált, hogy ezeken az összejöveteleken az édesanyáknak kedveskedünk egy kis szépítkezési le...

Csirkét osztottak a kárpátaljai nagycsaládosoknak

2023. április 28.

2023. április 25-27.

 

Többéves hagyományához híven a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület háromhetes csirkéket osztott a baromfit igénylő tagcsaládok körében.

 

Az egyesület ilyen módon szeretne hozzájárulni a több gyermeket nevelő szülők boldogulásához, valamint kedvet adni nekik ahhoz, hogy saját tyúkokat neveljenek házuk táján, és ezzel házi tojáshoz és csirkehúshoz jussanak.

A Hargita-megyei Mozgássérültek Szervezetének áprilisa

2023. április 27.

Gyergyói Húsvéti Bál

 

Április 11-én Balázs Fülöp Mária jóvoltából részt vettünk Gyergyóditróban, a Barátság panzióban a Hit és Fényesekkel együtt a Húsvéti Bálon. Ennek az eseménynek az egyik  különlegesége, hogy szülök is részt vettek, és velünk együtt jól érezték magukat. Az eseményen 15 résztvevő vett rész a szervezetünktől.

 

Kimondottan jól éreztük magunkat, még az egyik szakácsnőt is felköszöntöttük születésnapja alkalmából, aki fakanalakat kapott ajándékba. Ez egy külön színfolttal gazdagította a találkozót. Finom volt az ebéd, ami után süteményeket is szolgáltak fel, tehát bőséges volt az étkezés.. Jókat beszélgettünk. Volt Dj, aki mulatós zenét szolgáltatott, amire mindenki táncolt jókedvűen. Úgy érzékeltem, hogy a sérülteknek kimondottan jól esett a zene és a tánc. Este 7-ig tartott a mulatság, tele boldogsággal és mindenki vidáman ment haza.

 

 

Dunamocsi diákok a szentendrei skanzenben

2023. április 27.

Áprilisban iskolánk 45 tanulója 5 tanárral együtt Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából ellátogathatott a szentendrei skanzenbe. Reggel frissen és izgatottan érkeztünk az iskolába, indulásra készen. Mindenki felszerelkezett rengeteg enni- és innivalóval. Nem sokkal később elindultunk az iskolából, természetesen busszal.

Mosolyvirág NADE áprilisi beszámolója

2023. április 27.
Áprlisi 3. - NADE gyűlés – vetélkedő a költészet napja jegyében.                             Április 17. - A NADE gyűlésen újabb érdekes információkkal gazdagodtunk Egyiptomról, Varga Dániel történész jóvoltából.     Április 21. - Fát ültettek a gyerekek péntek délután a Sziget-kék játszótéren. A legkisebb kertészek örömmel ...

Búcsi diákok Petőfi nyomában Kiskőrösön és Kecskeméten

2023. április 26.

A Szövetség a Közös Célokért diákutaztatási programjában a búcsi Katona Mihály Alapiskola 26 tanulója és 3 pedagógusa Kiskőrösön és Kecskeméten járt Petőfi nyomában.

Családpasztorációs szemléletformáló és gyakorlati alapképzés

2023. április 25.

Április 21-22-én elkezdődött a Családpasztorációs szemléletformáló és gyakorlati alapképzés. A képzésen 12 házaspár és további érdeklődők vesznek részt, a kerületi főesperesek és plébánosok ajánlásával. Az első, önismereti modul koordinátora Dr. Fleisz Kinga pszichológus volt Szatmárnémetiből.

Hírlevél feliratkozás