KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Munkaland a nagycsaládosoknál - cukrászat és alkotás

2023. november 26.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete több éve szervezi meg MunKaland nevű programját. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek különböző szakmákat ismerjenek meg szakember által. Ilyenkor lehetőségük nyílik a szakterület gyakorlati megtapasztalására, a felmerülő kérdések megvitatására. 

Mosonmagyaróvári Életfások novembere

2023. november 26.
*Gyógynövényes Nap az Ürmös Portán, Pannonhalmán *   Izgalmas, jó hangulatú napot tölthettünk november negyedikén az Ürmös Porta pannonhalmi birtokán. A reggeli négy fok tíz órára már 12-re szelídült és a nap mellett a finom gyógynövényes teák is kellemesen melengették a régió minden pontjáról érkező résztvevőket. Miután megismerkedtünk a hely és tulajdonosa, Pottyondy Ák...

Novemberi beszámoló a Sérültek Egyesületétől

2023. november 25.

Tapaszteletcsere Miskolcon és Kaposváron

Gyulafehérvári Családpasztoráció

2023. november 24.
CSALÁDPASZTORÁCIÓS ÖNKÉNTESEK LELKINAPJA November 22-23-án a székelyudvarhelyi Szent Pio házban tartottuk Szénégető István egyházmegyei családreferens vezetésével a Főegyházmegyei Családpasztoráció önkénteseinek lelkinapját, melynek témája a Miatyánk imádság négy kegyelme: az Atya-apa, az akarat, a megbocsátás és a kisértés voltak. A lelki töltetkezés mellett szó esett a csa...

Petőfi-emlékév zárókonferenciája Rimaszombatban

2023. november 21.

Szövetség a Közös Célokért társulás szervezésében „Gömör olyan, mint Magyarország kicsiben” címmel a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó diákutaztatási és programszervezési feladatait összefoglaló projekt záróeseményére került sor. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló konferencia 2023. november 16-án Rimaszombatban a Csillagház – egyházi panzió és konferenciaközpontban valósult meg.

Nagykorúvá vált a nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál

2023. november 20.

Számos érdeklődővel vette kezdetét a nagyszebeni 18. Ars Hungarica magyar kulturális fesztivál, a nyitógálára pénteken, november 10-én került sor a Thalia Filharmónia dísztermében.

Harmadik alkalommal osztották ki a Pogány Erzsébet-díjat

2023. november 17.

A Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás november 16-án a rimaszombati Kastélypanzióban rendezte meg a néhai igazgatójáról elnevezett díj ünnepi átadását. A Pogány Erzsébet-díj harmadik évfolyamának posztumusz díjazottja Laczkó Lajos, míg díjazottja Győri Margit lett.

Színes szakmai programmal várták a cserkészvezetőket éves konferenciájukon

2023. november 16.

Közel 100 cserkészvezető vett részt a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség éves cserkészvezetői konferenciáján Kürtön. A színes szakmai program összeállításáért a szövetség vezetése felelt, a kísérőprogramokról és a helyszínről pedig a helyi 22. számú Majer István cserkészcsapat gondoskodott.

Hírlevél feliratkozás