KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Áprilisi programok Mosonmagyaróváron

2022. április 25.

Húsvét hetében gyermekeikkel, unokáinkkal közösen festettünk tojásokat az irodánkban. Többféle technikát is kipróbáltunk.

Készítettünk közösen asztali dekorációkat is. Olyan népszerű lett a programunk, hogy kicsinek bizonyult a helyünk.

Szőgyénben az Összetartozás keresztjénél emlékeztek a felvidéki magyarok 75 éve történt elűzésére

2022. április 14.

Az április 12-én tartott közös tatai megemlékezést követően Szőgyénben is megemlékeztek a felvidéki kitelepítettek emléknapjáról. A tatai Mindszenty téren felállított kereszt pontos mása a szőgyéni emlékparkban, a templom előtt emelkedik a magasba.

Az egészség(ügy)ükről gondolkodtak a rimaszombati gimnazisták

2022. április 13.

Az „Egészségre fel!” című Erasmus+ projekt rimaszombati fórumbeszélgetésének résztvevői megvizsgálták, hogyan tudja biztosítani a politikai képviselet a megyei kórházak fenntartását; hogy mennyire fontosak a minőségi szolgáltatások, hogyan tudják azt igénybe venni a fiatalok. S nem utolsósorban az egészségügyi marketing, a tudatos választás az egészségügyben, az edukáció fontossága, a kétnyelvűség biztosítása a kommunikációban, valamint a prevenció és a mentálhigiéné összefüggése is terítékre kerültek.

A Segítség.ma, a budapesti HYCA Nonprofit Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) és az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége közös szervezésében az „Egészségre fel!” című projekt rimaszombati fórumára 2022. április 13-án, a Tompa Mihály Református Gimnáziumban került sor.

Tojáshímzés Pécsett

2022. április 12.

Mosonyi Éva tojásíró iparművész vezetésével április 9-én, szombaton a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület székházában közös tojáshímzésre gyűltünk össze kicsik és nagyok.

Húsvéti rendezvény a tiszavasvári nagycsaládos bakterházban

2022. április 11.

2022. április 9-én húsvéti rendezvényen fogadtuk a családjait a Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete székhelyén, a Civil Házban.

Az erdélyi KCSSZ és Családlánc tagszervezetek márciusi hírei

2022. április 2.

Kedves Barátaink! „Legyen béke, szabadság és egyetértés!”

 

Ismét forradalmi hangulatba került az egész Kárpát-medence, hisz a tavasz első hónapja egyben a magyar szabadságharc ünnepe is, nemzeti ünnepünk.  1848. március 15-én délelőtt a Pilvax-kör tagjai proklamációt szerkesztettek, Petőfi a kávéházban felolvasta a Nemzeti dalt, majd mindenki elindul az Egyetemekhez, hogy még többen csatlakozzanak a tömeghez a sajtó felszabadításáért. Elfoglalják a Landerer nyomdát, és ezrével nyomtatják ki a 12 pontot (Mit kíván a magyar nemzet?) és a Nemzeti dalt. Délután már nagygyűlést tartanak a Nemzeti Múzeum előtt, majd felolvassák a Nemzeti dalt és a 12 pontot. A Városháza épületében a városi tanács aláírja a két művet, és akkor a tömeg Budára vonul, hogy kiszabadítsák Táncsics Mihályt. A Helytartótanács minden követelést elfogadott. A pesti forradalom vér nélkül győzött. Március 17-én a császár beleegyezésével Batthyány Lajos lett a miniszterelnök.

 

E rövid történelmi ízelítő után, fogadják szeretettel a tagszervezeteink beszámolóit:

Mosolyvirág márciusi beszámolója

2022. április 1.
*Március 3.*   Egyetemista önkéntesekkel voltunk együtt. Így 2 ponton folyt a gyűjtés. Jó volt megtapasztalni az emberek megmozdulását, együttérzését embertársaik felé. Beszélgettünk fiatalokkal, idősekkel. A legmeghatóbb volt mikor ukrán menekültek hálálkodtak, hogy ilyen jó lelkű, segítőkész a magyar nép. Sírva beszéltek.   Kb. 40 bevásárlókocsi adományt gyűjtöttü...

Adán családkonferenciát tartottak anyaországi és szerbiai előadók részvételével

2022. március 30.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Moholi Családok Egyesülete az anyaország támogatásával családkonferenciát rendezett Családvédelem Magyarországon és Szerbiában címmel kedden Adán a községháza dísztermében. 

Hírlevél feliratkozás