KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Beszámoló Rekettyéről

2023. november 1.
*XIV. Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei dönt**ő**je* * * Nagy nap volt október 7. Nauner Agárdi Éva citera tanárnőnk tanítványai számára. A XIV. Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjében muzsikáltak Budapesten sok-sok tehetséges fiatallal.   Nagyszerű sikereket értek el: Kisrekettye citerazenekar Nívódíj Rekettye citerazenekar Kiemelt Ní...

A MEGÚJULÓ CSALÁDPASZTORÁCIÓÉRT

2023. november 1.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye családbizottságának Családpasztorációs Központja által szervezett Szemléletformáló- és gyakorlati alapkézés keretében 4 házaspár vett részt az egyházmegye különböző pontjairól a magyarországi partner mintaképzésének gyakorlati modulján Péliföldszentkereszten szeptember 27-október 1 között, melyről zoomos beszámolót tartottak a képzésen részt vett további 10 házaspárnak október 10-én.

Olvasni jó és érdemes ebben a kütyüs-életben is!

2023. október 31.

A 15 éve tartó Életmese írói pályázat folytatását, kibővítését a IX. Kárpát-medencei Életmese Felolvasó- és Illusztrálóversenyt 2023. október 28-án tartották a DEMKI Ifjúsági Házban. A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete minden év elején írja ki írói pályázatát, ahol a családok életben megtörtént „meséit” várják. Korhatár nincs, a 6 évesektől a 96 évesekig bárki írhat. Az igaz családi történetek zsűri által kiválogatott legjobbjaiból nyárra kötet jelenik meg. A cél, hogy ne csak íródjanak ezek a történetek, hanem minél többen olvassák is, ezért ősszel immár 9. alkalommal hirdették meg a versenyt.

Csíki Anyák októbere

2023. október 30.

Sűrű programkínálat állt össze az ősz második hónapjában is, ugyanis 6-8-a közt tartottuk meg a VI. Apa-gyermek tábort Szovátán. Az apacsapat idén is nekivágott a komoly toborzásnak, és sikerült 9 apát és 15 gyermekkel (14 fiú és egy aprócska lány) elutazni saját személygépkocsikkal Szovátára, ahol a bázis a Kalabash Apartmanok voltak, és ahonnan csillagtúrázva a 3 együtt töltött napot igazán tartalmasan tölthették a gyermekek. A pályázat során a rendezvény a Csíki Anyák Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének közös programjaként élménydús kikapcsolódást biztosított leginkább a felnőttek számára, de a 15 gyermek sem unatkozott, hiszen a péntek délutáni, esti érkezés után máris lehetett dézsázni, aztán szombaton a reggeli után a Medve-tó északi partjáról álltak rá a Medve tanösvényre felnőttek és gyerekek egyaránt, mely egy összesen 1,2 km hosszú útvonal a lombhullató erdőn át, a szintkülönbség mindössze 77 m, így nincs szükség nagy erőfeszítésre, a kicsik is jól megbírták. A tó körüli finom ebéd után rövid autókázás után a sóváradi kézműves fagylaltot kóstolták meg a kirándulók, majd a városban lévő nagy bevásárlóközpontból a férfiak beszerezték a vacsorának valót, elkezdődött a tűzrakás, gulyás főzés, vacsorázás. Ezután jöhetett a megérdemelt csobbanás, jakuzzizás, aztán a tábortűznél mesélgetés, nosztalgiázás, főként a felnőttek részéről.

Csontváry 170 Kiállítás

2023. október 30.

A Janus Pannonius Múzeum Családi Napot tartott a Csontváry 170 időszaki kiállításon 2023. október 28-án, szombaton 14.00-18.00 között a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A PSZNE szervezésében ingyenesen vehettünk részt a gyermekeinkkel ezen a programon.

A Gyermekbarátok októbere

2023. október 30.

A Zentai baba-mama klub szervezésében, szombaton 7.-én megtartott CsaládExpon mi is részt vettünk a sportcsarnokban. A gyerekeknek különféle játék variációkat biztosítottunk. Játszhattak, társasozhattak, de alkothattak is. Mindenki kedvére próbálhatta ki a játékokat.

Sikeresen lezajlott a 17. tiszakálmánfalvi Sulisztár

2023. október 29.
Idei versenyzőink összesen 9 településről, 10 iskolából érkeztek, Vajdaságból és Magyarországról a délután folyamán 33 produkciót hallottunk, láttunk miből 32 vetélkedett, 4 kategóriában. Összesen 47 gyermek lépett a színpadra. Velük 18 oktató foglalkozott.  A Sulisztár 17. születésnapját ünnepelte, jövőre nagykorú lesz. Kiemelt vendégeink:  Vicsek Annamária Oktatási államtitká...

Európa kritikus kérdései – migráció, nemzeti kisebbségi lét, háború és béke

2023. október 28.

Pozsonyban, Magyarország Szlovákiai Nagykövetségének épületében, a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központban került sor az Európa kritikus kérdései bibliai-teológiai reflexiókkal című konferenciára a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Theológiai Szemle című folyóiratának szerkesztőbizottsága, a Szövetség a Közös Célokért társulás és a Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közös szervezésében. A napjainkban különösen időszerű, valamennyiünket érintő, foglalkoztató és megrendítő eseményeket részletező előadások és a témákban jártas előadók bizonyították, hogy ezekről lehet érthetően beszélni, olyan hangnemben, amely leköti a hallgatóság figyelmét.

Hírlevél feliratkozás