KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Új kenyér ünnepét tartottak Lekenyén

2021. augusztus 26.

Idén is megszentelték Lekenye kenyerét. Az ünnepi istentisztelet és Életfa ünnepséget követően színes családi és gyermekprogramok valósultak meg augusztus 21-én.

Családi piknik a Délvidéken

2021. augusztus 25.

Augusztus 22.-én Családi pikniken vehettek részt a tagcsaládok, amelyet az egyesületünk székhelyén, a muzslyai Emmausz kollégium és a Mária Szent Neve templom udvara adott tágas helyet.

Családokkal Esterházy János örökségének nyomában

2021. augusztus 24.

Az Esterházy János- emlékév programjához csatlakozva, a Szövetség a Közös Célokért és a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesület meghívására a Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás tagcsaládjai, augusztus 19-21 között vendégeskedtek a zoboralji Alsóbodokon, az Esterházy Zarándokközpontban.

,,Neve egybeforrt a révi cseppkőbarlang nevével”: Géczi Kál Mihály emlékére állítottak kopjafát

2021. augusztus 18.

Rév községben minden évben szerveznek falunapi ünnepségeket. Az idén egy több rendezvényt magába foglaló, Legyünk együtt, tegyünk együtt elnevezésű projekt keretében augusztus 14–15- én tartották a település ünnepét. Hasas Jánostól, Rév község alpolgármesterétől, a Pro Rév Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a mostani, kétnapos rendezvény úgymond nyitó eseménye volt az említett projektnek.

Napközis tábor a gyerekeknek Nagymegyeren

2021. augusztus 15.

Nagymegyeren augusztus 5-től 12-ig volt megtartva a cserkészies napközis tábor a Fézek Ifjúsági Központ (a volt zárdaiskola) épületében és tágas, zárt udvarában a Kuckó, a Fészek és a helyi 23. sz. Arany János cserkészcsapat szervezésében. Összesen 29 gyermek vett részt. A cél az volt, hogy minél hasznosabb, érdekesebb programokat állítsunk össze.

XI. NaKK tábor a Felvidéken

2021. augusztus 13.

Nagymagyari Kulturális Közösség szervezésében augusztus 2. és 6. között tartották a XI. NaKK napközis tábort, melynek helyszínéül a Nagymagyari Magyar Tannyelvű Alapiskola szolgált.

A vajdasági Házas Hétvége Közösség nyári nagytalálkozója 2021. augusztus 7-én

2021. augusztus 10.

Közösségünk vezetői már jó előre szétküldték a meghívókat, hogy mindenki időben rákészülhessen erre a nagy napra. Nagy örömmel fogadtuk a meghívást, hiszen már igazán kiéhezett a lelkünk, az igazi személyes találkozásokra. Ugyanis 2019 ősze óta meg voltunk fosztva ennek a lehetőségétől. Virtuálisan tartottuk ugyan a kapcsolatot egymással, azonban csak most ébredtünk rá, hogy mit jelent „igazán találkozni”, amikor ez személyes valóságában is megtörténik.

A boldog család idő előtti mennyország 

2021. augusztus 9.

A MARTFAMILY számos lehetőséget kínáló programjaként került sor a Szülői Akadémia beszélgetéssorozatra, melynek A boldog család idő előtti mennyország című panelbeszélgetésére augusztus 7-én a Komáromtól 15 kilométerre fekvő, festői szépségű település, Martos adott otthont.

Hírlevél feliratkozás