KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Októberi beszámoló a Sérültek Egyesületétől

2023. október 26.
*Outsider Art alkotótábor*   Október 9-13 között két klienssünkkel, Sándor Violával és Csata Áronnal részt vettünk az Írisz-ház és az United by Music Alapítványok szervezésében létrejövő Outsider Art alkotótáborban. Maga a rendezvény öt napot ölelt fel, mely során 15 értelmi fogyatékkal élő személy közösen alkothatott hét képzőművésszel, Sepsikőröspatakon. Idén az Égig ér...

Személyiségfejlesztő szexuálpedagógiai program serdülőknek és fiatal felnőtteknek

2023. október 26.

A Teen STAR nemzetközi szexuálpedagógiai program oktatása Felvidéken magyarul egyelőre Somorján folyik tinédzsereknek a szülők bevonásával, illetve még a covid-időszak alatt online is indult felnőtteknek egy kurzus. A kurzusokat PhDr. Mgr. Jakóczy László, PaedDr. Bándy György, PhD és Mgr. Bándy Katalin vezetik, akik képzett oktatók.

Szakembereink és a jövőnk – hiányoznak a segítő szakemberek a felvidéki oktatásban

2023. október 25.

A dunaszerdahelyi székhelyű FEMIT társulás 2023. október 24-én konferenciát szervezett Dunaszerdahelyen, a Sikabonyi Közösségi Házban, melynek célja a figyelemfelhívás volt a segítő szakemberek hiányára a felvidéki oktatásban.

A forradalomra emlékeztek Csíkszeredában

2023. október 25.

Ünnepi megemlékezéssorozatot szerveztek hétfőn az 1956. október 23-án Budapesten kitört forradalom évfordulóján Csíkszeredában. Az egész napos rendezvény a város középületeinek díszkivilágításával ért véget.

Alkotói pályázat – ünnepélyes díjátadó a nagycsaládosoknál

2023. október 25.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) mindig igyekszik méltóképpen megemlékezni nemzeti ünnepeinkről. Ennek érdekében ismét alkotói pályázatot hirdettek Nemzeti ünnepünk – október 23! címmel, melyre a családoktól beérkezett pályamunkákat értékelték.

Volt egyszer egy alapképzés...

2023. október 24.

“Felnőttként is vár a cserkészet!” - állt azokon a plakátokon, amelyek a felnőttek számára szóló cserkész alapképzésre intiválták mindazokat, akik még sosem voltak cserkészek, de él bennük a kíváncsiság. 

Megváltozott képességek napja a társadalmi szemléletformálás jegyében Pereden

2023. október 23.

Hagyományteremtő céllal a Szövetség a Közös Célokért társulás második alkalommal szervezett érzékenyítő napot október 19-én, Pereden az amfiteátrum területén. Az érdeklődők próbára tehették magukat megváltozott képességeket szimulálva többek között íjászatban, futballozásban, akadálypályán és ügyességi játékokban.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége tisztújító küldöttgyűlése ismét Márton Zsuzsannát választotta elnöknek

2023. október 22.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a soron következő Tisztújító Küldöttgyűlésén, 2023. október 21-én szombaton, Budapesten egyhangú szavazással ismét elnöknek választotta Márton Zsuzsannát, valamint elnökhelyettesnek Lévai Andreát.

Hírlevél feliratkozás