KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Beszámoló a 29. Gellér Sándor vers- és prózamondó versenyről

2022. november 29.

Szatmárnémeti, Consolation Alapítvány - 2022. november 26.

A Kondorosi Nagycsaládosok egyesülete novemberi programja

2022. november 29.

a rendszeresen megtartott éves Családtalálkozó, Katalin bállal összekötve KCSSZ-es barátainkkal határon túlról.

Elsősegélynyújtás cserkészekkel

2022. november 29.

„Készülj keményen, hogy a harcot majd könnyedén vívd meg!” - hangzik Suvorov ismert idézete.

Mozgáskorlátozottak adventi ünnepsége a Felvidéken

2022. november 28.

A rendezvény fő célja, hogy a különböző fogyatékkal élőknek olyan programokat szervezzünk, amelyek által a pozitív élményeket szerezhetnek akkor is, ha javarészt otthonaikban élik a mindennapjaikat.

Adventi játszóház Kárpátalján

2022. november 28.

A Beregszászi Református Egyházközség szervezésében, a Sámuel Alapítvány és a Dorcas Segélyszervezet hozzájárulásával november 26-án adventi játszóházra került sor. Az alkalom során a gyermekek együtt énekeltek ünnepi énekeket és megismerkedtek a karácsonyi történettel a hagyományostól kissé eltérő formában. Minden résztvevő felé elhangzott a kérdés, mi befogadjuk-e az Úr Jézust, van-e helye az életünkben?! 

Adventi hírnök, friss fenyőág...

2022. november 27.

Csendült fel az ének november 25- én a zsigárdi katolikus plébánián, ahová azért gyűltünk össze, hogy Jézus születésére készülődjünk. Úgy készülődtünk, mint egy nagy család. Mi, szülők, segítettünk a gyerekeknek elkészíteni az adventi koszorút. Aki elkészült a koszorúval, volt lehetősége karácsonyi díszeket is készíteni. A plébánia konyhájában a nagymamák finom uzsonnával  várták a vendégeket, a nappaliban pedig a hitoktató, Pásztor Adrianna énekelt a gyerekekkel. 

Gyermekbarátok novembere

2022. november 27.
A Gyermekbarátokhoz fűződő program az elsősök ünnepe. Ezzel kapcsolatban meghívást adtunk minden elsős gyereknek, és tanítójuknak, hogy ellátogasson a múzeumba. Így november 9.-én Múzeum látogatáson voltunk a Petőfi Sándor általános iskola első két osztályával. A gyerekek csodájára jártak a sok kiállított tárgynak és a történetét nagy odafigyeléssel hallgatták a tárlatvezetőnk ...

A NaKK novemberi beszámolója

2022. november 27.
*Író – olvasó találkozó a klubban* November 24-én Szomolai Tiborral találkoztak az olvasók. A felvidéki író /Cigányúton/ című könyvét ismertette. Elmesélte keletkezésének történetét, a szereplők utóéletét, beszélt a magyarországi és a felvidéki romák helyzete közti különbségekről  és hasonlóságokról. A kötetlen baráti beszélgetés dedikálással ért véget. * * *Adventi...

Hírlevél feliratkozás