KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Több mint félezer felvidéki cserkész táborozik egyszerre

2023. augusztus 2.

Július 25. és augusztus 4. között valósul meg az év legnagyobb felvidéki cserkészeseménye, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség egész tagságát megmozgató Szövetségi Nagytábor az Ipolynyékhez közeli Csali-völgyben. A tábor önkéntes szervezői közel egy éve kezdték meg a munkát, hogy megvalósulhasson az a rendezvény, amelyen a cserkészszövetség szinte minden cserkészcsapata részt vesz.

20 éves a főegyházmegyei családpasztoráció

2023. augusztus 2.

Július 26-30. között Szelterszen tartotta nyári találkozóját a Főegyházmegyei Családbizottság. Bár egyházmegyei koordinatív, integratív feladatot ellátó szervezetről van szó, mégis kezdetektől fogva valamilyen értelemben családok baráti, testvéri közössége is ez.

Pécsiek Szigetváron

2023. augusztus 1.

A pécsi nagycsaládos közösségben minden nyáron szervezünk egy egyedi kirándulást a környékre. Tavaly az Ős-Drávára mentünk hajózni és előtte a Szaporcai Látogatóközpontba. Idén pedig a Szigetvári Zrínyi Várat néztük meg. Július 29-én rendezték meg a II. Szigeti Győzedelmet. Erről kaphatunk beszámolót egy fiatal tagtársunktól.

Orosházi július

2023. július 31.
Az Élelmiszerbanktól a családok egészségének megörzése érdekében vitamin adományt kaptunk, melynek nagyon örültek.    Régiós családi nap volt július 29-én Ásotthalmán, melyre buszos kirándulást szerveztünk. Ebben a csodálatos környezetben mindenki megtalálta a számára megfelelő elfoglaltságot. A gyerekek nagyon élvezték a szuper játszóteret, a trambulint, a kötélcsúzdát, a lo...

HAZA-VÁR-LAK nagycsaládosok napközis tábora

2023. július 30.

A NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete 50 gyermeke (vegyes korosztály: 5-14 éves) táborozott velünk július 24-28-ig.

Vízitúrán a nagycsaládosok – senki sem maradt szárazon

2023. július 30.

Újra elérkezett a várva várt vízitúra ideje a kárpátaljai nagycsaládos egyesület tagjai számára. Július 29-én, már kora reggel gyülekezett az izgatott csapat, apukák-anyukák-gyerekek vegyesen, a beregszászi Római Katolikus templom szomszédságában.

Nyár Nagykárolyban

2023. július 30.

Volfer Ancsa beszámolója

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok egyesülete összekötőinek találkozóján - Otthon a Kárpát-medencében

2023. július 29.

Egy olyan civil szervezetnek, amelyiknek a tevékenysége szinte teljes egészében lefedi a kárpátaljai magyarok által lakott településeket, szüksége van helyi aktivistákra. A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületénél (KMNE) ezt a feladatot az összekötők vállalták fel. Legutóbbi, a Dédai-tó partján megrendezett találkozójukon azt vitatták meg, hogy a nyár hátra maradt részében és az ősz elején milyen programok lebonyolítását tervezik.

Hírlevél feliratkozás