KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Vascserkész 2021 a Felvidéken

2021. szeptember 21.

Az idei csapatváltó verseny rendezését a rimaszombati 4. sz. Hatvani István cserkészcsapat karöltve a füleki 47. sz. Koháry István cserkészcsapattal vállalta. A verseny 16 év után tért vissza Gömörbe, ahol 2003-ban a cserkészeink először tehették próbára fizikai és szellemi felkészültségüket.

Önkéntesség Hete a Felvidéken

2021. szeptember 16.

Szlovákiában szeptember 16-22. között zajlik az Önkéntesség Hete, amely a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség számára is kiemelten jelentős. A cserkészet alapja az önkéntesen vállalt munka, nemcsak cserkészvezetőként, de már a fiatalabb korosztály esetében is. Cserkészcsapataink tagjai gyakran jelen vannak a helyi kulturális és egyházi szervezetek rendezvényein is, de olyan nagyszabású rendezvényeken is kiveszik részüket a munkából, mint például a múlt hét folyamán Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Honismereti kirándulás Kárpátalján

2021. szeptember 15.

A Sámuel Alapítvány tagcsaládjai 2021. szeptember 10-12 között honismereti kiránduláson vehettek részt. A több mint ötven fős csapat első úti célja a Vereckei honfoglalási emlékmű volt. Itt leírhatatlan szépségű panoráma és nemzeti megmaradásunk egyik legfontosabb emléke fogadott minket, ami mély érzésekkel töltött el mindnyájunkat.

Közösségépítő kirándulás a Káli -medencében

2021. szeptember 15.

Szeptember 11-én 50 egyesületi taggal vágtunk neki a közös kirándulásnak. Tudtam, hogy sikerülni fog, hisz mindent megtettünk az előkészületek során. Közösen állítottuk össze a programot, amely nem is volt olyan könnyű feladat, hisz oly gazdag látnivalókban hazánk legszebb területei közé sorolható Káli-medence, hogy nehéz volt kiválasztani a célpontokat. Nem volt idegenvezetőnk, de megoldottuk a táj bemutatását, mert egy-egy szülő vállalta a felkészülést a megállóhelyek nevezetességeinek ismertetéséhez.

Szent István tábor a Vajdaságban

2021. szeptember 14.

A gyerekekkel Szent István király életével foglalkoztunk ezen a két napon.

Tábor Korlátok Nélkül

2021. szeptember 13.

Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete szeptember 9-10-e közt tartotta meg a Tábor Korlátok Nélkül című támogatott rendezvényüket a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs Központban egyesületi tagjai számára. 

Családi sport- és egészségnap Dunaszigeten

2021. szeptember 9.

A Nagycsaládosok Életfa Egyesülete családi sport- és egészségnapot tartott szeptember 4-én, Dunaszigeten az Öko-parkban.

Augusztusi hírek Erdélyből

2021. szeptember 2.

Kedves Barátaink!

A nyaralások végéhez közeledve, szülői öröm, illetve gyermeki bánattal közelítve az óvoda- és iskolakezdéshez, reméljük, hogy minden erdélyi és határon túli tagszervezetünk megtalálja az őszre hangoló megújulást az egyesületi, szervezeti tevékenységekben. Akárcsak minden tavasz, az ősz is egyfajta újrakezdés, amikor a meleg nyári napok után bennebb szorulnak az alkotó elmék, és kiforrnak a jobbnál jobb közösségi programok, egymást motiválva ezzel a civil életben munkálkodó ifjú- és idősebb szervezetek. És ez így van rendjén.

Hírlevél feliratkozás