KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Lánc lánc családlánc

2012. május 12.

Szem a láncban - megalakult a Családlánc 

Lánc, lánc... megalakult a Családlánc!
A 2001 óta működő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szélesíteni szeretné bázisát, s mától el kíván érni minden magyar családokkal (is) foglalkozó szervezetet, akik számára értéket jelent a család és a nemzeti identitás. 

Hiszen az identitás bölcsője a család. Egy anyanyelven énekelt ringató, egy "magyarul" főzött ebéd vagy altatóul mesélt népmese többet jelent minden későbbi identitásformáló eszköznél. 

A Parlament Delegációs termében összegyűlt országhatáron innen és túlról érkező szervezetek csatlakoztak ahhoz a nagyívű kezdeményezéshez, melynek célja a magyarság megmaradása. A megmaradás nemcsak számokban, de lélekben is. Mert bizony fogyatkozunk így is, úgy is, határainkon belül és határainkon túl is. Ráadásul idegen országban, s különösen szórványban élve, valóban embert és magyarságot próbáló feladat megőrizni a nemzeti identitást. 

S ez egyedül nem megy! Szükség van minden magyarságához ragaszkodó emberre és szervezetre, aki bátorítja, segíti a családokat gyökereik megőrzésében.

Az identitás pedig csak átélt, valódi élményektől válhat valósággá. A szép szavak mögé pedig konkrét tettek kellenek. A Magyar Állami Operaház például felismerte ezt, s mostantól jelentős kedvezményekkel segíti, hogy a határon túl élő magyar családok is eljuthassanak az egyik legfontosabb  magyar összművészeti intézménybe. 

Ha fontosak vagyunk egymásnak, s valljuk, hogy összetartozunk, minél többen leszünk szemek e láncban. De a legfontosabb láncszemek a megszülető gyermekek.

Szerző: Onleány  

http://blogleany.blogspot.com/2012/05/szem-lancban-megalakult-csaladlanc.html« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár