KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Lánc lánc családlánc

2012. május 12.

Szem a láncban - megalakult a Családlánc 

Lánc, lánc... megalakult a Családlánc!
A 2001 óta működő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szélesíteni szeretné bázisát, s mától el kíván érni minden magyar családokkal (is) foglalkozó szervezetet, akik számára értéket jelent a család és a nemzeti identitás. 

Hiszen az identitás bölcsője a család. Egy anyanyelven énekelt ringató, egy "magyarul" főzött ebéd vagy altatóul mesélt népmese többet jelent minden későbbi identitásformáló eszköznél. 

A Parlament Delegációs termében összegyűlt országhatáron innen és túlról érkező szervezetek csatlakoztak ahhoz a nagyívű kezdeményezéshez, melynek célja a magyarság megmaradása. A megmaradás nemcsak számokban, de lélekben is. Mert bizony fogyatkozunk így is, úgy is, határainkon belül és határainkon túl is. Ráadásul idegen országban, s különösen szórványban élve, valóban embert és magyarságot próbáló feladat megőrizni a nemzeti identitást. 

S ez egyedül nem megy! Szükség van minden magyarságához ragaszkodó emberre és szervezetre, aki bátorítja, segíti a családokat gyökereik megőrzésében.

Az identitás pedig csak átélt, valódi élményektől válhat valósággá. A szép szavak mögé pedig konkrét tettek kellenek. A Magyar Állami Operaház például felismerte ezt, s mostantól jelentős kedvezményekkel segíti, hogy a határon túl élő magyar családok is eljuthassanak az egyik legfontosabb  magyar összművészeti intézménybe. 

Ha fontosak vagyunk egymásnak, s valljuk, hogy összetartozunk, minél többen leszünk szemek e láncban. De a legfontosabb láncszemek a megszülető gyermekek.

Szerző: Onleány  

http://blogleany.blogspot.com/2012/05/szem-lancban-megalakult-csaladlanc.html« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete