KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Összefogás a családokért

2012. május 12.

Széles összefogás a Kárpát-medence családjaiért

2012. május 11.

A magyarság megmaradásának alapja a házasság tisztelete és a gyermekvállalás ösztönzése - hangsúlyozta a Családlánc pénteki alakuló kongresszusán a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

     Gyöngysorként fűzi össze a Kárpát-medence családjait a most megalakult új szervezet, amely a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Szövetsége (NOE), illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium együttműködésével valósult meg - fogalmazott a helyettes államtitkár.
     Asztalosné Zupcsán Erika aláhúzta: a családok erősödésével a nemzetet összetartó erő is nő. A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár kijelentette, a családok felkarolása azért fontos, mert a házasság tisztelete és a gyermekvállalás ösztönzése a magyarság megmaradásának alapja.
     Megkülönböztetett jelentőségűnek nevezte a Családlánc létrejöttét Répás Zsuzsanna is. A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyomatékosította, hogy a kisközösségek között legfontosabb a család. Mint hangsúlyozta, egy család életében számos krízis történhet, ahogyan egy nemzeti közösség történetében is. Ezeket a problémákat szükséges megoldani, leküzdeni ahhoz, hogy fennmaradhassunk. "Óriási reménnyel fordulunk ezért a kezdeményezés felé" - fogalmazott.
     Latorcai Csaba azt emelte ki, hogy az ember lényegét nem egyéni útja határozza meg, hanem a közösségben betöltött szerepe. Hozzátette: nagyon fontos ugyanakkor az egyén és a közösség megfelelő kohéziója is.
     A nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár leszögezte, a családok, az emberek életét segítő szervezetek munkáját a kormányzat tudja törvényi keretbe foglalni, a mindennapokban azonban a civil szervezeteknek kell és lehet dolgozniuk a közös célért.
     A Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára a "láthatatlan" munkások erőfeszítéseit köszönte meg, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vezetője pedig arról beszélt, fontos, hogy régiós szinten közelítsék egymáshoz a családok segítésével foglalkozó szervezetek szakmai és anyagi színvonalát. Sallay Teréz mérföldkőnek nevezte a szervezet létrejöttét, amelynek munkája nélkül - jegyezte meg - pusztulásra lennénk ítélve.
     A parlament épületében tartott kongresszuson sor került az Alapító Nyilatkozat ünnepélyes aláírására is.

(kormany.hu)

http://www.kormany.hu/hu/hirek/szeles-osszefogas-a-karpat-medence-csaladjaiert« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete