KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Kopjafa avató Csongrádon

2012. július 22.

Kopjafa őrzi Edit emlékét

Már két éve nincs közöttünk Szendi Horváth Edit, a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületének volt elnöke, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének alapító tagja. 

A két szervezet közösen, kopjafaállítással emlékezett a Nagycsaládosok Országos Egyesületének emblematikus, kiemelkedő személyiségére.
Edit emberszeretetével, szervezőkészségével, kitartó munkájával példaképül szolgált a többi helyi vezetőnek, valamint rengeteget dolgozott a határon túli magyar nagycsaládos szervezetekért is, alapító tagja volt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének. Sok család ezen a szervezeten keresztül kötött életre szóló barátságot.

Emlékét a csongrádi Nagycsaládosok Bercsényi utcai épületének udvarán álló kopjafa őrzi ezentúl. A kopjafát Erdélyből, Háromszékből hozta Boldizsár Béla, ezzel tisztelegve néhai komaasszonya előtt.

A megemlékezésen egy-egy kedves gondolattal emlékeztek Editre volt kollégái, barátai, a Kárpát-medencei szervezetek vezetői, és gyermekei nevében Fekete Boglárka.

http://www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/kopjafa_orzi_edit_emleket/2289801/



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár