KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2012.09.02

2012. szeptember 2.

Áldás, békesség a magyar népnek!

Több mint 800 egyházi ingatlan visszaadását vállalta fel Románia akkor, amikor tagja lett az Európai Uniónak. Ehhez képest napjainkig csak mintegy 300 elkobzott egyházi épületünk visszaadását tárgyalták meg. 

Felháborító, hogy miután töredék és törékeny ez a visszaszolgáltatás, a visszaadott Székely Mikó Kollégium feje felett meglebegtették a visszaállamosítás bírói ítéletét. Ez ellen az igazságtalan ítélet ellen tüntetett tegnap Sepsiszentgyörgyön mintegy 20 000 magyar ember. Ehhez a tiltakozáshoz csatlakozott a Kárpát-medencei Családlánc, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és az  Erdélyi Családszervezetek Szövetsége, mely utóbbi szervezetnek az elnöke és alelnöke személyesen is részt vett a tiltakozó megmozduláson. Dánél Sándor alelnök a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Csíki Sándor elnök az nyárádszeredai Erdélyi Nagycsaládokért Egyesület helyi szervezetek színeiben is hallatták hangjukat és nyíltan hozzájárultak ahhoz, hogy a tüntetés szikrája, Sánta Imre lelkész is beszélhessen. Azt is határozottan kinyilvánították a helyszínen, hogy szükség van Székelyföld Területi Autonómiájára, mert akkor a sepsiszentgyörgyihez hasonló, durva jogfosztásokat, könnyebben meg lehetne akadályozni.  

A tudatos gyermekvállalás, a területi autonómia és a jogainkért való határozott fellépés mentheti meg az erdélyi magyarságot a jövendőnek. Isten minket így segéljen!

Csíki Sándor elnök, Erdélyi Családszervezetek Szövetsége« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

július 30.

13:00

Debreceni Református Kollégium Oratórium

Életmese írói pályázat Díjkiosztó ünnepsége

Esemény
Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

augusztus 01.

13:00

Padé, Sövényházi tanya

VII. Családi és Gyerek nap

Esemény
padéi Innovációs Központ

augusztus 19.

-
augusztus 21.

Kondoros

30. éves jubileumi rendezvény

Esemény
Kondorosi Nagycsaládosok Egyesülete