KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2012. október 2.

Példaértékű kezdeményezés az Operában
2012.09.29
Rendkívüli, premiernek is beillő főpróbát tartott péntek este a Magyar Állami Operaház. A Kárpát-medencei Családlánc szervezésében határon túli magyar családok nézték meg Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, amely az évad első bemutatója.

A főpróba előtt a szerző, Erkel Ferenc szobrát koszorúzta meg dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Közlemény.
Köszöntőjében az államtitkár hangsúlyozta: példaértékűnek tartja azt a kormányzati kezdeményezést, melynek köszönhetően az Operaház 2012/2013-as évad első premierjének főpróbáján Erkel Ferenc: Hunyadi László című előadását határon túli családokkal együtt nézheti  meg."Az anyaországban sajnos még mindig sok olyan emberrel lehet találkozni, aki számára nem egyértelmű, hogy a magyar nemzet kultúrája nem csak a hazánk területén élő magyaroké, hanem a nemzethez tartozó minden honfitársunké, éljenek bárhol a világban. Éppen ezért fontos ez az alkalom" – fogalmazott az államtitkár.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

október 16.

10:00

Debrecenben, Simonffy utca 21.

VII. Kárpát-medencei Élő és online Életmese felolvasó- és illusztráló verseny

Esemény
Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

október 16.

14:00

Beregdéda, Kárpátalja

„Ablak a Világra”-olvasósarok megnyitó ünnepsége

Ünnepség
Kezünkben a Jövő Alapítvány

október 16.

10:00

Csíkszereda, Székelyföld

Régiós Találkozó

Találkozó