KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. január 11.

Nagycsaládos nap Beregszászon

A szombati rendezvény helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, a szervező a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete.

A reggel 9.15 órakor kezdődő rendezvény keretében bemutatkoznak az Ungváron, Beregszászon, Munkácson és Nagyszőlősön alakult nagycsaládos csoportok. Ezt követően Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztője és Mohai Tamás, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökségi tagja tart előadást a Házasság és annak megőrzése témakörben.

Délután a Kolompos zenekar ad koncertet, majd táncház zárja a programot. A beregszászi magyar konzulátus fővédnökségével tartandó esemény keretében a gyerekek számára külön programokat szerveznek.

A 2012 szeptemberében alakult Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) fő feladatának tekinti a magyar nagycsaládok feltérképezését, csoportjaik létrehozását az egyes településeken.
Célja továbbá, hogy a nagycsaládosok példáját felmutatva ráirányítsa a demográfiai mélyponton lévő társadalom figyelmét a jövőt megalapozó gyermekvállalás fontosságára.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/01/11/11/Nagycsalados_nap_Beregszaszon.aspx « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

november 15.

-
január 27.

Nagymegyer, Felvidék

december 19.

10:00

Rév, Erdély

Magyar Szórvány Napja

Esemény
Pro Rév Egyesület