KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. március 20.

Tisztújított a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete fél évvel ezelőtt alakult meg

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete fél évvel megalakulása után tisztújító közgyűlést tartott 2013. március 17-én, vasárnap délután Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületében.

A résztvevők a himnusz eléneklése után, az egyesület tagjainak gyermekei által előadott rövid, de annál kedvesebb március 15-i műsort hallgathatták meg, majd az elnökség számolt be az elmúlt fél év munkájáról, eseményeiről, programjairól. Négy régióban voltak jó hangulatú, tartalmas helyi találkozók, 450 ajándékcsomag szétosztására került sor karácsonykor, beindult a bölcsőhalál megelőzésére szolgáló képzés, megszervezték az I. Kárpátaljai Nagycsaládos Napot. Az Egyesület felvételét kérte a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségébe és a Családlánc mozgalomba.

A beszámoló elfogadása után Alapszabály-módosításra került sor, ennek legfontosabb eleme a tisztségviselők mandátumának 2 évre való emelése.

A tisztújítás eredményeként Török Dénes vezeti az egyesületet a következő két évben. Megválasztásra került a 13 fősre bővült elnökség, illetve a három fős ellenőrző bizottság is.

A KMNE közgyűlése elítélte az ukrán szélsőségesek utóbbi napokban elkövetett magyarellenes atrocitásait, mely vidékünkön eddig ismeretlen volt. Főleg a gyermekek testi épségét féltve, aggodalommal és megdöbbenéssel látja, hogy csupán amiatt, mert valaki magyar jelképeket használ, vagy anyanyelvén szólal meg, akár fizikai bántalmazás áldozata is lehet szülőföldjén.      MHO/OS/MTI

http://www.magyarhirlap.hu/tisztujitott-a-kmne

Egy másik tudósítás:  http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=12680« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete