KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. május 28.

Vidámság a vidámparkban! 

Május utolsó vasárnapján minden a gyermekekről szól: a felnőttek még szebbé, varázslatosabbá teszik a legkisebbek ünnepét. Azt tartják, ez ott szép, ahol sok gyermek van. Főképpen az ilyen családokra gondolt a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, amikor úgy döntött, megszervezi első gyermeknapját. 

És vajon mi lenne jobb helyszín egy ilyen rendezvény lebonyolítására, mint a Tiszapéterfalvai Vidámpark. Igaz, az időjárás igencsak szeszélyes volt, de azért „adott” néhány órát, hogy az ott lévők felhőtlenül szórakozzanak. A programok már reggel kilenckor elkezdődtek, a parkot számos kézművessátor borította el. A gyerekek kipróbálhatták a szövést, a hímzést, a csuhézást, a kosárfonást és seprűkötést, a gyöngyfűzést, a korongozást, a fazekas- és bőrműves mesterséget. Aki elég bátor volt, részt vehetett a Ki mit tud? vetélkedőn, a rajzversenyen. A győztesek különböző jótékonysági szervezeteknek köszönhetően ajándékokat kaptak. A kislányok, akik nagy hangsúlyt fektetnek a frizurára és az öltözködésre, a jelmez- és a fodrászsarokban tölthették.

– Még a múlt év végén eldöntöttük, hogy idén megszervezzük a kárpátaljai magyar nagycsaládosok gyermeknapját – tudtuk meg Tarpai Józseftől, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládo­sok Egyesületének elnökségi tagjától. – Mivel a Beregszászi, a Munkácsi és az Ungvári járásban már több hasonló rendezvényünk volt, úgy döntöttünk, ideje Ugocsát is megcélozni. Kárpátalja minden szegletéből érkeztek nagycsaládok a Tiszapéterfalvai Vidámparkba. Gyerekekkel együtt közel ötszázan gyűltek ma itt össze. A regisztrációnál sorainkba léphettek azok is, akik még nem tagjaink. Legalább száz család tartozik hozzánk, ehhez ma hatvanan csatlakoztak. De olyanok is jöttek, akiknek csupán egy vagy két csemetéjük van: nekik szimbolikusan negyven hrivnyát kellett fizetniük, amibe az étkezés, és minden program benne van. A nagycsaládosok ingyen részesülhettek mindenféle jóból.

Miközben a nagyszínpadon zajlott a Ki mit tud?, néhány méterrel arrébb bringasuli várta a gyerekeket. A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház néhány tagja tanulságos meséket adott elő, a helyi Kokas-banda táncházzal „rázta fel” a hangulatot. A nagyberegi bicikliakrobaták szintén kellemes és vidám perceket szereztek az ott lévőknek. És még nem beszéltünk a vidámpark adta lehetőségekről: az óriáskerékről, a centrifugáról, a sportpályán pedig focizhattak, tollaslabdázhattak a gyerekek.   

A kezdeményezésnek mindenképpen lesz folytatása, tudtuk meg Tarpai Józseftől, hiszen nagyon fontosnak tartják az ilyen összejöveteleket. Az idei rendezvényt a Kárpát-medencei Nagycsaládos Szövetség támogatta, de mások is sokat segítettek, köztük Seres János, Máramaros–Ugocsa református esperese.

Kárpáti Igaz Szó
http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=13538 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete