KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. június 8.

A család forradalmára van szükség. Életmese pályázat díjkiosztó ünnepsége az Országházban. 

A legtöbb pályamunka a Délvidékről érkezett.

A család forradalmára van szükség Európában, a család az élet legnagyobb ajándéka, amivel megajándékozzuk egymást, Európát és a világot - jelentette ki a házelnök. Kövér László erről egy díjkiosztó ünnepségen beszélt. 

Kövér László szerint a család forradalmára van szükség Európában, hiszen a család az élet legnagyobb ajándéka, amivel megajándékozzuk egymást, Európát és a világot. Az Országgyűlés elnöke erről a családi történetekkel foglalkozó Életmese című pályázat díjkiosztó ünnepségén beszélt csütörtökön az Országházban.

A házelnök hangsúlyozta, hogy nagy szavakra nincs, apró tettekre annál inkább szükség van a hétköznapokban. "Időről időre fel kell mutatni a példákat, hogy családban élni jó" - mondta, hozzátéve, hogy "a család az a hely, ahol a legboldogabban élhetünk, ahol otthon lehetünk a világban".
Kövér László szerint Európa vagy újra felfedezi saját gyökereit, benne a családot, vagy megszűnik Európa lenni és olyan kultúráknak adja át a helyét, amelyek nem csak tudják, meg is élik, mi az, hogy család.
Hangsúlyozta, hogy a család nem pusztán eszmény, hanem az életünk legfontosabb, szeretetet adó része, ahol minden nap újra kell és újra is lehet kezdeni mindent. A család az első hely, ahol megtanulhatjuk az összetartozást a mindennapokban, egymás tiszteletét, a sokat emlegetett toleranciát - tette hozzá.
Az Életmese pályázatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete hirdette meg.
Radnainé Filep Ildikó, a debreceni egyesület elnöke ismertetve az Életmese pályázat ötéves történetét elmondta, először személyes, szülőkről nagyszülőkről, dédszülőkről tanulságos, igaz történeteket vártak. Később a gyermekek felcseperedéséről szóló történetekkel bővült a pályázat.
Az idén 568 pályázat érkezett Magyarországról és a környező országokból, a legtöbb Délvidékről. A legfiatalabb pályázó hét, a legidősebb 86 éves volt.
Az ünnepségen 28 díjat osztottak ki. A legkiválóbb pályamunkákat az idén két kötetben jelentették meg.
Soltész Miklós szociális államtitkár arról szólt, hogy az Életmese és más, hasonló pályázatok erősítik a mostani szülőket és a családalapítás előtt állókat.
Szerinte azért is fontos ez a pályázat, mert akik a személyes történetek segítenek másoknak, akik így sokkal inkább meg tudják valósítani azokat az álmokat, amelyeket a családalapításkor terveznek. Az írások másokon is segítenek, lehet, hogy erősítést fognak adni édesanyáknak a mindennapi küzdelmekben - tett hozzá.

http://www.magyarhirlap.hu/a-csalad-forradalmara-van-szukseg« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék

május 25.

08:30

Taksonyfalva, Felvidék