KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

KMNE irodamegnyitó Beregszász 2013

2013. július 21.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének irodamegnyitója Beregszászban

2013. július 20.

Működésének újabb mérföldkövéhez érkezett a tavaly októberben megalakult Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE): július 19-én Beregszászban megnyitották a szervezet irodáját.

Az eseményen megjelent vendégeket és a sajtó képviselőit Török Dénes, a szervezet elnöke köszöntötte, összefoglalva az egyesület közel egy éves ténykedését és eredményeit. Felhívta rá a figyelmet, hogy a Rákóczi téren található helyiség célja, hogy helyet biztosítson az egyesület szervező- és adminisztratív munkájának, lehetőséget teremtsen a nagycsaládosok találkozásának, információt, segítséget nyújtson a szervezethez forduló családoknak, valamint szükség esetén teleházként is működjön.

Konkrét jogi segítségnyújtásban is részesülhetnek az irodát felkeresők, ahol heti két alkalommal – kedden és csütörtökön 9-től 12 óráig – Tarpai Zsuzsanna jogász áll majd a szolgálatukra. A KMNE számára a Beregszászi Római Katolikus Egyház biztosított irodahelyiséget.

Ezt követően Dudar Fanni, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja mondott beszédet a megnyitó alkalmából, kiemelve, hogy a család képezi az egészséges társadalom alapképletét.

Ezután a történelmi egyházak képviselői, Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke, Marosi István görögkatolikus lelkész és Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke mondtak áldást az irodára és annak működésére.

Majnek püspök megszentelte a helyiséget, majd az iroda jelképes átadása következett a magyar nemzeti színű szalag elvágásával.

Az iroda megnyitása és az elmúlt időszak összefoglalása alkalmat adott az egyesületnek, hogy megköszönje a médiának a szervezet érdekében kifejtett tevékenységét.

Egy-egy oklevelet és az egyesület logójával díszített ajándékot kaptak a beregszászi sajtó képviselői, valamint a Tisza1 Kárpátaljai Regionális Televízió és Rádió Társaság jelen lévő munkatársai.

Marosi Anita
Kárpátalja.ma« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete