KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.10.24

2013. október 28.

A kárpát-medencei családszervezetek, a székelyföldi autonómiáért

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc-mozgalom kiáll az erdélyi magyarság autonómia törekvése mellett és támogatja a székelyek nagy menetelését.

A családok civil közössége tiltakozik az új régiók kialakítása ellen, mert az hátrányosan különbözteti meg a magyar családokat, veszélyezteti az anyanyelv megőrzését és teszi mindezt az Európai Unióra hivatkozva.

Az anyanyelv megőrzése, ápolása és továbbadása a magyarság megmaradásának legfontosabb feltétele. Ezt veszélyezteti Erdélyben az uniós fejlesztési régiók kialakításának jelenlegi terve. Ha ez megvalósulna, a magyarság minden régióban kisebbségbe kerülne, ezzel az uniós támogatások elosztásáról oktatási, kulturális és szociális téren egyaránt a többségi románság dönthetne. 

A Ceaucescu-féle falurombolási terv óta az eszközök sokat finomodtak. Cserélődtek a politikusok is, de a magyarság diszkriminációja, a politikai törekvés beolvasztásukra semmit nem változott. A román politikusok cinizmusa ma már odáig terjed, hogy a magyarság ellen folytatott kirekesztő politikájukat, az Európai Unióra hivatkozva folytatják és diszkriminatív döntéseiket uniós kötelezettségnek állítják be.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc-mozgalom ezért hívja tagcsaládjait és minden magyar családot, hogy vegyen részt a székelyek nagy menetelésén.

2013. október 24.

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Családlánc-mozgalom

kontakt: Dr. Szabó Endre elnök 00-36-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete