KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.11.19

2013. november 19.

Sajtóközlemény

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Kárpát-medencei Családlánc-mozgalom üdvözli a Magyar Országgyűlés által 2013. november 18.-án elfogadott azon törvényt, amely szerint a családi adókedvezmény kiszámításakor a járulékokat is figyelembe vehetik.

Ennek következtében a kedvezményt lényegesen szélesebb körben tudják Magyarországon a családok igénybe venni, mivel az alacsonyabb jövedelmű kereső szülők számára is hozzáférhetővé válik a gyermekek után járó adókedvezmény. 

Szervezetünk jelenleg összesen öt országban működik, elmondhatjuk, a szomszédos magyarlakta országok adórendszere hasonló kedvezménnyel nem rendelkezik. Ahol egyáltalán gyermekek után járó adókedvezmény létezik, annak összege igen alacsony. Ekképpen az Országgyűlés által a családok adózását érintő rendelkezések nemcsak a szomszédos országok, hanem Európa országainak többsége számára is példaértékű.

Szintén mintául szolgálhat, hogy a családtámogatás elemeinek megváltoztatásához kétharmados többségű parlamenti döntés szükséges, ezáltal a családtámogatási rendszer hosszabb távon biztonságossá és kiszámíthatóvá válik. Nemzetközi példák alapján egy fejlett ország demográfiai mutatóit ezek a tényezők befolyásolják leginkább.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Kárpát-medencei Családlánc-mozgalom alapcéljai sok éve változatlanok: a család, az anyaság, a házasság, a magzati élet tisztelete, valamint a magyar nemzeti identitás és a közös történelmi tudat fenntartásának elősegítése. 

A hozzávetőlegesen száz tagszervezetből álló mozgalom igen dinamikusan fejlődik, szerveződésünk tevékenysége manapság már lényegében lefedi az egész Kárpát-medence magyarlakta régióit.

Budapest, 2013. november 19.

Tisztelettel:                  

Dr. Szabó Endre
Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetség elnöke,
a Családlánc-mozgalom felelőse

kapcsolat: Dr. Szabó Endre 06-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete