KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.11.19

2013. november 19.

Sajtóközlemény

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Kárpát-medencei Családlánc-mozgalom üdvözli a Magyar Országgyűlés által 2013. november 18.-án elfogadott azon törvényt, amely szerint a családi adókedvezmény kiszámításakor a járulékokat is figyelembe vehetik.

Ennek következtében a kedvezményt lényegesen szélesebb körben tudják Magyarországon a családok igénybe venni, mivel az alacsonyabb jövedelmű kereső szülők számára is hozzáférhetővé válik a gyermekek után járó adókedvezmény. 

Szervezetünk jelenleg összesen öt országban működik, elmondhatjuk, a szomszédos magyarlakta országok adórendszere hasonló kedvezménnyel nem rendelkezik. Ahol egyáltalán gyermekek után járó adókedvezmény létezik, annak összege igen alacsony. Ekképpen az Országgyűlés által a családok adózását érintő rendelkezések nemcsak a szomszédos országok, hanem Európa országainak többsége számára is példaértékű.

Szintén mintául szolgálhat, hogy a családtámogatás elemeinek megváltoztatásához kétharmados többségű parlamenti döntés szükséges, ezáltal a családtámogatási rendszer hosszabb távon biztonságossá és kiszámíthatóvá válik. Nemzetközi példák alapján egy fejlett ország demográfiai mutatóit ezek a tényezők befolyásolják leginkább.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Kárpát-medencei Családlánc-mozgalom alapcéljai sok éve változatlanok: a család, az anyaság, a házasság, a magzati élet tisztelete, valamint a magyar nemzeti identitás és a közös történelmi tudat fenntartásának elősegítése. 

A hozzávetőlegesen száz tagszervezetből álló mozgalom igen dinamikusan fejlődik, szerveződésünk tevékenysége manapság már lényegében lefedi az egész Kárpát-medence magyarlakta régióit.

Budapest, 2013. november 19.

Tisztelettel:                  

Dr. Szabó Endre
Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetség elnöke,
a Családlánc-mozgalom felelőse

kapcsolat: Dr. Szabó Endre 06-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete