KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.12.17

2013. december 2.

A Kúria döntése rossz üzenet

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége megdöbbenve értesült a Kúria devizahitelekkel kapcsolatos állásfoglalásáról. Meggyőződésünk, hogy nem felelhet meg a jó erkölcsnek az az üzleti konstrukció, melynek következtében gyermeket nevelő családok százai kerülnek utcára. 

Végképp elfogadhatatlan, hogy miközben családok veszítik el otthonaikat, pénzintézetek ebből hatalmas hasznot húznak, és azt Magyarországon kívülre viszik. Rossz üzenet a felnövekvő nemzedék számára és a jogrendbe vetett bizalmat is gyengíti, ha ezt az erkölcsileg elfogadhatatlan devizahitel konstrukciót jogászkodással védik meg.

Szervezeteink öt országban vannak jelen. El kell mondanunk, hogy a környező magyarlakta országokban a devizahitel konstrukciót – bár jelen van – sehol nem tukmálták rá a társadalomra olyan mértékben, mint Magyarországon. A Kúria, a jogrendszer a társadalomért van, és nem fordítva, a Kúriának a társadalmat kell szolgálnia.

Szorgalmazzuk ugyanakkor, hogy a Kormányzat erre a problémára tovább keresse a megoldást, mert még mindig családok tízezreit veszélyezteti a kilakoltatás.

Budapest, 2013. december 17.

                 Dr. Szabó Endre                                                                      Vári Ferenc
KCSSZ elnöke a Családlánc-mozgalom felelőse                                      KCSSZ elnökhelyettese

              Tel: 06-70-337-2151                                                            Tel: 06-20-976-8421

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár