KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.12.02

2013. december 17.

A horvátok is megerősítették: a házasság férfi és nő életközössége

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), valamint a Családlánc Mozgalom örömmel vette tudomásul, hogy a szomszédos Horvátország lakosságának nagy többsége is alkotmányban rögzítené: a házasság egy nő és egy férfi életközössége. A horvát döntés - hazánkhoz hasonlóan - társadalmi konszenzust és igényt fogalmaz meg.

A család, az anyaság és a házasság tisztelete a jelenleg hat országban működő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), valamint a több mint száz - családokkal foglalkozó és mintegy harmincezer családot érintő - szervezetet tömörítő Családlánc Mozgalom legfontosabb alapelve. Ez képezi minden társadalom alapját és megegyezik a Magyarország Alaptörvényében foglaltakkal.

Ahol sérül az anyaság, a házasság vagy a család, ott meggyengül a társadalom és ezzel a legvédtelenebbek, a gyermekek kerülnek veszélybe. Felmérések szerint a nemrégiben elfogadott magyar Alaptörvény családügyi vonatkozásai társadalmi egyetértést tükröznek. Határoktól függetlenül a magyarok túlnyomó többsége családban kíván élni, a gyermekvállalást, az anyaságot értéknek tekinti és hasonlóképpen gondolkodnak a szomszédos országok népei is. 

Tudjuk, hogy az európai uniós országokban a hagyományos, értékekre épülő házasság- és családfelfogás a politikai életben sokszor nem élvez többséget. A tolerancia és a sokszínűség jegyében a közép-európai társadalmak ugyanakkor joggal várják el, hogy a zsidó-keresztény erkölcsi alapokon nyugvó Európai Unió döntéshozó szervei és a demokráciára hivatkozó hangadói is elfogadják a többség akaratát.  

Budapest, 2013. december 2.

 

Dr. Szabó Endre
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), elnök
Családlánc Mozgalom

kontakt: +36-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár