KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládok adventi ünnepsége Beregszászban

2013. december 17.

Nagycsaládok adventi ünnepsége Beregszászban
2103.12.16
A második éve működő Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülte (KMNE) igyekszik részt vállalni tagjai életében.

Ha kell, jogi segítséget ad, vagy nyaralást, közös kikapcsolódást, baba-börzét biztosít tagjai számára, nem beszélve a „hasonszőrű" családok találkozása adta örömökről, tapasztalatcseréről és feltöltődésről.
Karácsony közeledtével az ünnepi készülődésből is kivette a részét az egyesület. A tavalyi évhez hasonlóan idén is járásonként gyűltek egybe közös adventi délutánra a kárpátaljai magyar nagycsaládosok. A Beregszászi járáshoz tartozó családokat december 15-én a beregszászi római katolikus plébánia látta vendégül közösségi termében. A tucatnyi önkéntes mellett a nagycsaládok képviseletében 43 felnőtt és 58 gyermek vett részt a vasárnap délutáni programon, ahol Török Dénes, a KMNE elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően a beregszászi családok gyermekeiből álló kis csoport adott elő karácsonyi műsort.
A tavalyi hasonló programhoz képest új családokkal és segítőkkel bővült az adventi program. A beregszászi önkénteseknek és a szervezőknek, valamint Bárdos Péter és Bárdos Viktória koordinálásának köszönhetően a gyerekek egy percig sem unatkoztak, hiszen kézműves foglalkozással, mesével, közös énekléssel és bohócelőadással kötötték le a figyelmüket. Eközben egy másik teremben a szülők ismerkedhettek, beszélgethettek egymással. Még oldottabbá tette az összejövetelt az előtérben felkínált forró tea, kávé és sütemény.
Az elmúlt évhez hasonlóan meglepetésben is részesültek a nagycsaládok gyermekei, akik a felvidékiek Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű programjának köszönhetően egy-egy doboznyi ajándékkal térhettek haza. A cipős dobozokba csomagolt ajándékokat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja gyűjtötte össze Felvidéken, majd Magyarország Ungvári és Beregszászi Konzulátusának segítségével juttatta el Kárpátaljára. Az adományt elkísérte Lengyel Zoltán, a program felvidéki koordinátora, és társa, Bujna Zoltán. A Beregszászi járás mellett a munkácsi, ungvári és nagyszőlősi járások nagycsaládjai is részesültek/részesülnek az ajándékokból.
Az beregszászi adventi program közös imával és Michels Antal, helyi római katolikus plébános áldásával zárult.
A nagycsaládosok rendezvényét a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Családlánc Mozgalom is támogatta.

Marosi Anita
Kárpátalja.ma
http://karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/23969-nagycsaladok-adventi-unnepsege-beregszaszban « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete