KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Igaz történetek, életmesék szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről – videóval

2015. október 5.

Debrecen, Dehír – Az elmúlt hét évben megjelent, gyerekek és felnőttek által írt történetekből tartott felolvasást a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete. Az egyesület hét éve hirdette meg először történetíró pályázatát. A legjobb művekből azóta, több kötet is megjelent. Ezekből tartottak felolvasási versenyt szombaton.

 
 

Dehir - Életmesékből tartottak felolvasást Debrecenben

Az egyesület hét éve hirdette meg először történetíró pályázatát. A legjobb művekből azóta, több kötet is megjelent. Ezekből tartottak felolvasási versenyt szombaton.

- Még sosem írtam egyetlen történetet sem, csak van pár könyvünk otthon ezekből az életmese könyvekből. Néha szoktuk olvasgatni, és most anyukám mondta ezt a lehetőséget, ő tudott erről, eldöntöttük, hogy anya és én is jelentkezünk hallhattuk Seress Júliát.

Az egyesület fő célja, bemutatni a generációk együttélésének szép példáit, a családi összetartozást, szeretetet.  A felolvasási versenyt azért rendezték, hogy minél többen megismerjék ezeket a történeteket.

- Ne csak írják az életmeséket, azaz az igaz történeteket, szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről, hanem minél többen olvassák. Hogy ezt elérjük, hogy minél szélesebb körben ismertek legyenek ezek az igaz történetek, ahhoz úgy gondoltuk, a legjobb, ha a gyerekeket szólítjuk meg – mondta Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének elnöke.

Az I. Kárpát-medencei Életmese Felolvasási Versenyre több magyarországi városból és a Felvidékről is érkeztek  résztvevők.  Széles Diána alpolgármester a rendezvényen elmondta: a kezdeményezést a Civil Alapon keresztül a város is támogatta. A politikus hangsúlyozta, fontos a civil szervezetek közösségépítő tevékenysége.

- Debrecenben 1400 civil szervezet működik. Ezek olyan közösségépítést végeznek, ami a város számára kulcsfontosságú. A mostani rendezvény azért különleges, mert a Felvidékről rengeteg kisgyerek érkezik hozzánk – nyilatkozta Széles Diána alpolgármester.

A gyerekek nem csak felolvasták a történeteket, volt aki rajzot, illusztrációt  is készített. A legjobbakat egy kiállításon tekinthették meg az érdeklődők.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár