KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hírös.hu, 2015. október 7. - A családok jövője – A jövő családjai

2015. október 22.

Ezzel a címmel szervezett konferenciát a közelmúltban Hölvényi György és Pelczné Gáll Ildikó, hazánk uniós képviselői, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ). A rendezvénynek az Európai Parlament brüsszeli székháza, annak is az Antal József nevét viselő épülete adott otthont. 

A konferenciára több mint 80-an kaptak meghívást a családügyet segítő és támogató civil szervezetek vezetői, képviselői, érdekképviselői közül. Kecskemétről Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő vett részt az eseményen

A konferencia legfontosabb célja a tagállamok hatékony családpolitikájának kezdeményezése, a jó gyakorlatok megismerése volt, hisz a kiszámítható családpolitika hatással lehet a demográfiai kihívásaira is. Elsőként a két házigazda Hölvényi György és Pelzné Gáll Ildikó képviselők köszöntötték a konferencia előadóit és résztvevőit. Hölvényi György kiemelte, hogy Magyarország Alaptörvénye a családra, mint egységre tekint és kiemelten védi a családot, illetve a házasságot. Fontosnak tartja, hogy az egyes nemzet államok családokat támogató rendszere, a jó gyakorlatok megismerése is célja a rendezvénynek.

Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta, hogy nemzeti összetartozásunk alapja a család. A hit és a szeretet pedig alapvető erőforrás kell hogy legyen a családok életében. Ebben találhatjuk a demográfiai helyzet megoldását is.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára előadásában kiemelte azokat az intézkedéseket, amelyek a családok boldogulását segítik, a munkahely, a gyermekfelügyelet, hosszú távú és kiszámítható családpolitika, valamint a családbarát gondolkodás területein. Továbbá leszögezte, a kormány családpolitikájának lényege, hogy megadja a szabad választás lehetőségét. „Magyarország családbarát ország, a családközpontú megközelítésre pedig mind Magyarországon, mind szerte Európában szükség van.”- hangsúlyozta.

Pelczné Gáll Ildikó moderálásával „A család és karrier - alternatív megoldások Európában” című kerekasztal-beszélgetés keretében a párizsi Sorbonne Egyetem professzora Gérard-François Dumont, Uhereczky Ágnes a COFACE és Varga Anikó, a NOE képviseletében fejtették ki véleményüket a témával kapcsolatban.

Jelenlétével megtisztelte a konferenciát az Európai Parlament több képviselője: Bocskor Andrea, Tőkés László, Csáky Pál, Sógor Csaba és Gál Kinga is.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete