KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magyar Szó, 2015. október 7. - Zentaiak az Európai Parlamentben

2015. október 22.

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete más vajdasági civil szervezetek vezetőivel együtt az elmúlt héten részt vett az Európai Parlament Családok jövője – A jövő családjai címmel megrendezett konferenciáján. A konferenciáraHölvényi György és Pelczné Gáll Ildikó, Magyarország európai parlamenti képviselői, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében került sor. 

A konferencián részt vett Kiss Tamás romániai szociológus, kisebbségkutató, Márki László, az Európai Nagycsaládos-szövetség elnöke, Marijana Petir, Horvátország EP-képviselője, Anna Záborská kereszténydemokrata szlovákiai EP-képviselő, Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője. Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője beszámolójában rámutatott a konferencia legfontosabb céljára, a tagállamok hatékony családpolitikájának kezdeményezésére.

A rendezvényen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is részt vett, véleménye szerint a családközpontúságra nemcsak Magyarországon, hanem Európában is nagyon nagy szükség van.

Pelczné Gáll Ildikó szerint nincs kellő figyelem, támogatás és erőforrás a tagállami rendszerek jó gyakorlatainak összesítésére.

Szabó Endrének, a KCSSZ tiszteletbeli elnökének véleménye szerint a társadalom számára fontos a pozitív család megfogalmazása, amelynek alapja a jó házasság.

A konferencia kerekasztal-beszélgetéssel zárult. « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

december 05.

Tiszakálmánfalva

Mikulásváró Tiszakálmánfalván

Ünnepség
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

december 05.

-
december 6.

online

A Kolibri Baba-Mama klub Mikulása házhoz megy

Esemény
Kolibri Baba-Mama klub, Vajdaság

december 05.

Kishegyes

Mikulás napi ünnepség Kishegyesen

Ünnepség
Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete KINCSE