KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Demográfiai fórum - Emmi: Balog Zoltán a Pápai Családi Tanács elnökével tárgyalt

2015. november 8.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Családi Tanács elnöke tárgyalást folytatott a Budapesti Demográfiai Fórumon - tájékoztatta a minisztérium csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint Vincenzo Paglia a tárgyaláson elmondta: az anya, az apa és a családok az országok legfontosabb erőforrásai és a Szentszék számára fontos, hogy ezeket az értékeket megerősítse. Az érsek elismerte a kormány erőfeszítéseit, amelyeket a magyar családokért tesz és egyetért abban, hogy a kormány a családokat erőforrásnak tekinti - írták.

    

Balog Zoltán hangsúlyozta: a kormány súlyos veszélyt lát abban a migrációs hullámban, amely Európára vár, azonban keresztényi kötelesség a bajba jutottakon segíteni. Magyarország hálás, hogy amikor a menekültkrízis tetőzött két hónappal ezelőtt, az egyházi közösségek rendkívül sokat segítettek a menekültek ellátásában. Azonban ez a kép nem jelent meg a világ nagy nyilvánossága előtt - fogalmazott a miniszter.
    Ismertették: az érsek szerint a menekültekkel kapcsolatban a média csak egyetlen nézőpontot közvetített a világ felé. Látogatásának egyik oka, hogy tanúságot tegyen Magyarország és a Szentszék barátságáról - emelte ki Vincenzi Paglia, aki szerint a migráció kérdése nagyon komplex probléma, amelyet nem lehet megoldani "különböző, távolból érkező fundamentalizmusokkal" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete