KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Adventi szeretetmorzsák Csíkszerdában

2015. december 21.

Tizenhárom civilszervezet összefogásából idén is adventi szeretetmorzsával ajándékozták meg a csíkszeredaiakat a város karácsonyfája mellett, péntek délután – áll a székelyhon.ro hírportál helyszíni tudósításában. A közelgő ünnepre való hangolódásként az adventi szeretetmorzsán zeneszó mellett tölthettek el néhány kellemes percet a Majláth Gusztáv Károly térre kilátogatók vagy az éppen arra járók, ahol forró teával és zsíros kenyérrel kínálták őket a civilek. Emellett mindenkit kis ajándékkal leptek meg, hogy minél többen megtapasztalják: adni és kapni egyformán öröm. A Sunshine együttes mellett a cserkészcsapatok tagjai is alkalomhoz illő dalokkal ajándékozták meg a jelenlévőket – írja cikkében Iochom Zsolt, a portál újságírója.
 

A közelgő ünnepre való hangolódásként az adventi szeretetmorzsán zeneszó mellett tölthettek el néhány kellemes percet a Majláth Gusztáv Károly térre kilátogatók vagy az éppen arra járók, ahol forró teával és zsíros kenyérrel kínálták őket a civilek. Emellett mindenkit kis ajándékkal leptek meg, hogy minél többen megtapasztalják: adni és kapni egyformán öröm. A Sunshine együttes mellett a cserkészcsapatok tagjai is alkalomhoz illő dalokkal ajándékozták meg a jelenlévőket.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Csík körzeti cserkészek jóvoltából idén is lehetőség adódott, hogy az érdeklődők átvegyék a betlehemi Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott Békelángot. Betlehemből repülőn hozták el Bécsbe, ahol egy központi ünnepségre szerte Európából érkeztek cserkészek, hogy saját országukba tovább vigyék a lángot – mondta el érdeklődésünkre Szőcs Szilveszter, a madéfalvi Tamás András cserkészcsapat vezetője.

Az Adventi Szeretetmorzsa szervezői: Szent Tamás Alapítvány, Gyulafehérvári Caritas, Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csíki Anyák Egyesülete, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Csibész Alapítvány, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre mozgalom, Csíki Apák, Anyák és apróságok Krisztusi közössége, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Szent György Lovagrend, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a Hargita Megyei Vöröskereszt.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete