KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Kárpátaljai Családlánc-tagok képzése Beregdarócon

2016. február 1.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) Családlánc programjának kárpátaljai tagjai háromnapos képzésen vettek részt január 20−22. között Beregdarócon. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége 2001-ben alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja a Kárpát-medencében működő családszervezeteket, és képviselje azok érdekeit, illetve terjessze a családbarát szemléletet. 2012-ben a KCSSZ létrehozta a Családláncot, mely olyan Kárpát-medencei civil szervezeteket foglal magába, amelyek a magzatok, az anyák, a családok és a gyermekek védelemével, valamint a házasság és a gyermekvállalás népszerűsítésével foglakoznak.
 

Kárpátaljáról már számos szervezet, így a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Kezünkben a Jövő Alapítvány, a Sámuel Alapítvány, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, az Állj mellénk Alapítvány, a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat, a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet, a Csodaszarvas Alapítvány, a Szent Márton Karitász, a Család és Élet Egyesület csatlakozott a Családlánchoz.

Számukra szervezett képzést a KCSSZ Beregdarócon a Hét Csillag Üdülő- és Konferenciaközpontban.

A résztvevők az első napon egymással és az általuk képviselt szervezetekkel, azok programjaival ismerkedtek meg. A következő nap a munkahelyi és szervezeti kiégésről, a passzivitásról és a motiváció lehetőségeiről szólt. A téma feldolgozásához a nyíregyházi Inspi-Ráció Egyesület segítségét kérték a szervezők. Az egész napos munkát az egyesület trénere, Szép Éva facilitátor, szervezetfejlesztő, tanácsadó, coach vezette.

A képzés harmadik, záró napján a Családláncban betöltött szerepeket, a jövőbeli feladatokat és célokat, valamint az együttműködés lehetőségeit vázolták fel a résztvevők.

A kárpátaljai Családlánc tagok következő, közös szervezésű rendezvénye a házasság hete programsorozat kárpátaljai megrendezése lesz, amikor is február 7−14. között a házasságot népszerűsítik a szervezetek. 

Marosi Anita



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár