KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Házasság Hete 2016: Zarándoklat a családokért Felvidéken is

2016. február 5.

A Házasság hete idei programsorozatát február 7- 14-ig ünneplik 4 kontinens 21 országában. Szlovákiában a hatodik, Magyarországon a kilencedik alkalommal kerül megrendezésre.  A felvidéki civil szervezetek a magyar programsorozathoz kapcsolódnak.  2015-ben  a Szövetség a Közös Célokért társulás kezdeményezésére széles körű összefogással a Családlánc szevezetei A család könyve átadásával méltatták a házasság örökkévaló értékét.  
A család könyve, egy több mint száz éves könyv XXI. századi felújított változataként 2015-ben jelent meg először a Felvidéken, a 2015 évi Házasság Hete program alkalmából, amelyet a Családlánc három felvidéki szervezete, a Szövetség a Közös Célokért társulás, a Jóindulat polgári társulás és a Keresztény Ifjúsági Közösségek együttműködésének köszönhetően. Egy hét leforgása alatt közel 1000 család kapta meg ajándékba a könyvet egyházi és közösségi programokon.

Az első kiadásban megjelent 1000 példány kevésnek bizonyult. Ezért a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével közösen egy új program vette kezdetét 2015. július 20-án, Zarándoklat a családokért címmel: A Családlánc szervezetek programjaihoz kapcsolódva a Felvidéki Magyar Ifjúsági Társulás (FEMIT) nagyszegpusztai nyári táborában, az alistáli Ládafia program keretében, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete (MÁNCSE) zarándoklatán Máriatallban, valamint Búcson, a Babamúzeumban tartott családnapon a résztvevő családok megkapták A család könyve egy-egy példányát.

A jelenlegi, újabb ezer példányban kiadott könyv a Házasság Hete 2016 programsorozat keretében jelent meg, és február 21-éig a programsorozat komáromi záró rendezvényéig újabb programokon kapják meg a felvidéki családok.

A "Zarándoklat a családokért" rendezvénysorozatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával Felvidék szerte a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás és tagszervezetei, valamint a Családlánc felvidéki tagszervezetei és a rendezvénysorozatba bekapcsolódott egyéb civil szervezetek közreműködésével valósítják meg.

A rendezvénysorozatban részt vesz a SZAKC tagszervezeteként a Via Nova ICS, a Csemadok, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. A Családlánc tagszervezetei közül a Jóindulat Polgári Társulás, a Kuckó, a VITA HUMANA, a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesület és a Carissimi. A hálózatokba nem tartozó civil szervezetek is támogatják a rendezvénysorozat sikerét, mint a Femine Fortis, a FÉSZEK pt, VMCM és a Rozsnyói Református Egyházközösség.

A "Zarándoklat a családokért" állomásai:
2016. február 6. Somorja – VITA HUMANA, SZAKC
2016. február 6. Vők – SZMCS, Kuckó, SZAKC (zártkörű rendezvény)
2016. február 7. Jánok – Csemadok, SZAKC
2016. február 8. Gömöralmágy – Carissimi, Femine Fortis, SZAKC
2016. február 9. Nagymegyer – Kuckó, FÉSZEK, VMCM, SZAKC
2016. február 10. Rozsnyó - Rozsnyói Református Egyházközösség, SZAKC
2016. február 12. Lekenye - Csemadok, SZAKC
2016. február 14. Nemesradnót – MKP Nemesradnót, SZAKC
2016. február 14. Kaposkelecsény - Via Nova ICS, Csemadok, SZAKC
2016. február 15. Nagykapos - Via Nova ICS, Csemadok, SZAKC
2016. február 17. Nána – Csemadok, Jóindulat, SZAKC
2016. február 18. Zselíz - Via Nova ICS, SZAKC
2016. február 21. Lelesz - Via Nova ICS, Csemadok, SZAKC
2016. február 21. Komárom – MÁNCSE, SZAKC (zártkörű rendezvény)

Hideghéthy Andrea, Felvidék.ma« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete