KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Házasság Hete 2016: Zarándoklat a családokért Felvidéken is

2016. február 5.

A Házasság hete idei programsorozatát február 7- 14-ig ünneplik 4 kontinens 21 országában. Szlovákiában a hatodik, Magyarországon a kilencedik alkalommal kerül megrendezésre.  A felvidéki civil szervezetek a magyar programsorozathoz kapcsolódnak.  2015-ben  a Szövetség a Közös Célokért társulás kezdeményezésére széles körű összefogással a Családlánc szevezetei A család könyve átadásával méltatták a házasság örökkévaló értékét.  
A család könyve, egy több mint száz éves könyv XXI. századi felújított változataként 2015-ben jelent meg először a Felvidéken, a 2015 évi Házasság Hete program alkalmából, amelyet a Családlánc három felvidéki szervezete, a Szövetség a Közös Célokért társulás, a Jóindulat polgári társulás és a Keresztény Ifjúsági Közösségek együttműködésének köszönhetően. Egy hét leforgása alatt közel 1000 család kapta meg ajándékba a könyvet egyházi és közösségi programokon.

Az első kiadásban megjelent 1000 példány kevésnek bizonyult. Ezért a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével közösen egy új program vette kezdetét 2015. július 20-án, Zarándoklat a családokért címmel: A Családlánc szervezetek programjaihoz kapcsolódva a Felvidéki Magyar Ifjúsági Társulás (FEMIT) nagyszegpusztai nyári táborában, az alistáli Ládafia program keretében, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete (MÁNCSE) zarándoklatán Máriatallban, valamint Búcson, a Babamúzeumban tartott családnapon a résztvevő családok megkapták A család könyve egy-egy példányát.

A jelenlegi, újabb ezer példányban kiadott könyv a Házasság Hete 2016 programsorozat keretében jelent meg, és február 21-éig a programsorozat komáromi záró rendezvényéig újabb programokon kapják meg a felvidéki családok.

A "Zarándoklat a családokért" rendezvénysorozatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával Felvidék szerte a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás és tagszervezetei, valamint a Családlánc felvidéki tagszervezetei és a rendezvénysorozatba bekapcsolódott egyéb civil szervezetek közreműködésével valósítják meg.

A rendezvénysorozatban részt vesz a SZAKC tagszervezeteként a Via Nova ICS, a Csemadok, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. A Családlánc tagszervezetei közül a Jóindulat Polgári Társulás, a Kuckó, a VITA HUMANA, a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesület és a Carissimi. A hálózatokba nem tartozó civil szervezetek is támogatják a rendezvénysorozat sikerét, mint a Femine Fortis, a FÉSZEK pt, VMCM és a Rozsnyói Református Egyházközösség.

A "Zarándoklat a családokért" állomásai:
2016. február 6. Somorja – VITA HUMANA, SZAKC
2016. február 6. Vők – SZMCS, Kuckó, SZAKC (zártkörű rendezvény)
2016. február 7. Jánok – Csemadok, SZAKC
2016. február 8. Gömöralmágy – Carissimi, Femine Fortis, SZAKC
2016. február 9. Nagymegyer – Kuckó, FÉSZEK, VMCM, SZAKC
2016. február 10. Rozsnyó - Rozsnyói Református Egyházközösség, SZAKC
2016. február 12. Lekenye - Csemadok, SZAKC
2016. február 14. Nemesradnót – MKP Nemesradnót, SZAKC
2016. február 14. Kaposkelecsény - Via Nova ICS, Csemadok, SZAKC
2016. február 15. Nagykapos - Via Nova ICS, Csemadok, SZAKC
2016. február 17. Nána – Csemadok, Jóindulat, SZAKC
2016. február 18. Zselíz - Via Nova ICS, SZAKC
2016. február 21. Lelesz - Via Nova ICS, Csemadok, SZAKC
2016. február 21. Komárom – MÁNCSE, SZAKC (zártkörű rendezvény)

Hideghéthy Andrea, Felvidék.ma« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék