KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hosszú távú társadalmi fejlődés csak a természetes családok megerősítésével biztosítható: véget ért a Családok IX. Világkongresszusa Salt Lake Cityben

2016. szeptember 14.

Budapest, 2015. november 2.

A hétvégén ért véget a családok négynapos világkongresszusa Salt Lake Cityben. Az 52 országból érkezett, több mint 3 ezer résztvevő hitet tett a hagyományos házasság és család, valamint a gyermekvállalást támogató kormányzati politikák mellett. Stan Swim, a rendezvény levezető elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a természetes családra a társadalom az ígéretes jövő zálogaként tekint, ezért fontos támogatni és megvédeni azt. A kongresszuson több tucat előadás foglalkozott a hagyományos családmodell fenntartásának szükségességével, valamint a család intézményét fenyegető veszélyekkel. Több előadó is leszögezte, hogy a legnagyobb kihívást jelenleg a melegházasság engedélyezésének terjedése és az abortusz jelentik a család intézményére. A konferencián bemutatott statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy a mélyen megélt hit erősíti a családokat és ösztönzi a felelős gyermekvállalást, de képes gátat emelni a szexuális devianciák terjedése ellen is.
 

A találkozón a magyar civil szervezeteket a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) négyfős küldöttsége képviselte. A csoport tagja volt Mondics-Kurmay Lívia, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének küldötte és Márki László, az Európai Nagycsaládos Szövetség elnöke is, aki az „Európai család – Múlt, Jelen, Jövő” elnevezésű szekcióban tartott előadást a családok európai és magyar helyzetéről. A szakember előadásában kiemelte, hogy megfelelő családpolitikával megállítható a születési szám csökkenése, ahogyan az elmúlt években ez Magyarországon is megtörtént.   

A kongresszuson megfogalmazódott egy összeurópai családkonferencia megszervezésének szükségessége. A rendezvény helyszínéül a többség Magyarországot javasolta, elismerve ezzel a magyar családpolitika elmúlt években elért eredményeit. A rendezvény helyszínének és időpontjának meghatározásáról hamarosan nemzetközi egyeztetés kezdődik.  

A magyar küldöttséget vezető Mihálffy Andrea, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége nemzetközi projektjének koordinátora szerint a hagyományos családmodell elleni támadásokra kizárólag a családbarát erők nemzetközi összefogásával lehet hatékonyan válaszolni. A tét nagy: a hagyományos családmodell gyengülése általános erkölcsi- és értékválsághoz, társadalmi káoszhoz vezet. A szakember úgy látja, a most véget ért rendezvény is azt bizonyítja, a családbarát szervezetek egyre egységesebben tudnak fellépni a kihívásokkal szemben.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár