KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Felvidéki szervezetek felhívás a Magzatgyermek Világnapja alkalmából

2017. március 13.

„Védelmezzük az emberi életet a fogantatástól!”

A Családlánc felvidéki szervezetei a tavaly októberi közgyűlésen vállalták, hogy hagyományteremtő rendezvényt szerveznek március 25-én, a Magzatgyermek Világnapja alkalmából, amely egybe esik a Gyümölcsoltó Boldogasszony Napjával is.

A felvidéki Vita Humana Egyesület tagcsaládjai és Hideghéthy Andrea, a KCCSZ felvidéki régiós munkatársa arra kéri minden kedves barátját, a KCSSZ és a Családlánc tagszervezeteit, tagcsaládjait hogy a saját településeiken, internetes oldalaikon emlékezzenek meg mindannyian a március 25-i Magzatgyermek Világnapjáról!

Kezdeményezésük szlogenjéül a „Védelmezzük az emberi életet a fogantatástól” jelmondatot választották.

Kezdeményezésükhöz az alábbi módokon tudtok kapcsolódni:

A felvidéki tagszervezetek által az alkalomra készített figyelemfelhívó plakátot ki tudjátok helyezni a honlapotokra és Facebook-oldalatokra. A plakát március 20-áig elkészül, ezt követően tudjuk megküldeni nektek e-mailben. A felvidéki tagszervezetek összeállítanak egy Hírlevelet magáról a kezdeményezésről, valamint a Magzatgyermek Világnapjának egyéb információiról. Ezt a Hírlevelet el tudjátok küldeni az egyesületi tagjaitoknak, valamint a veletek kapcsolatban álló szervezeteknek, intézményeknek, támogatóknak. A Hírlevelet a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek március 24-én küldenék szét.

Bándy Katalin, a VITA HUMANA egyesület elnökének javaslata alapján a felvidéki levél tartalmazza majd a felvidéki, a szlovák és a magyar életvédő szervezetek elérhetőségeit. Javasoljuk, Ti is egészítsétek ki a Hírlevelet az elérhetőségeitekkel.

A harmadik kapcsolódási lehetőség egy kis szervezéssel és önkéntes munkával is jár. Tapasztalatok szerint a miséket követően jó hatékonysággal lehet tájékoztató munkát végezni. A felvidéki szervezetek önkéntesei március 25-én, szombaton, az istentiszteletek után az emberi életet szimbolizáló fehér szalagot és a Magzatgyermek Világnap céljait összefoglaló szóróanyagot osztanak majd a szertartás résztvevőinek és a járókelőknek. Az akcióról előzetesen az egyházi vezetőkkel is egyeztetnek. Javasolják, hogy kövessétek a példájukat. A szóróanyagot természetesen elkészítik és elküldik, nektek csak ki kell nyomtatnotok.  

Kérjük, amennyiben csatlakozni szeretnétek a kezdeményezéshez és a szóróanyagokra is igényt tartotok, szándékotokat március 19-ig, Hideghéthy Andrea elérhetőségén jelezzétek.

A közös munka reményében baráti üdvözlettel:

Hideghéthy Andrea

Március 25-én, a Magzatgyermek Világnapján a várandósságot, a kialakuló és formálódó családot, a növekvő életet ünnepeljük. Hajlamosak vagyunk az életet születésünk pillanatától számítani, az európai ember felfogása szerint ugyanis a magzat még nem gyermek, noha az anyaméhben az aprócska teremtésnek végtagjai, nemi jellege és arcvonásai is vannak, azaz emberinek nevezett testi tulajdonságokkal bír. Magyarország Alaptörvényének része a magzati élet védelme. Mert ki védje meg őket, ha nem az őket körülvevő felnőttek. Persze lehet azon vitatkozni, hogy milyen élete lesz egy nem kívánt gyereknek, de ha az esélyt sem adjuk meg neki az életre, akkor semmilyen se lesz. Az biztató, hogy a terhesség-megszakítások száma csökken, de amíg van mit megszámolni, addig szükség van erre a napra. Legalább egy évben egyszer!



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár