KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Eplényi Kata nemzetközi szakértő beszámolója a Nemzetközi Projekt tusványosi rendezvényéről

2017. július 26.

Az idei évben a KCSSZ nemzetközi projektjének is volt lehetősége bemutatkozni a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Csiki Anyák Egyesületének (CsAkEgy) sátra adott otthont annak a családias hangulatú beszélgetésnek, amely a két és fél éve futó nemzetközi program sikereit ismertette az érdeklődök számára. A kerekasztal beszélgetést Tiboldi Bea, a CsAkEgy elnök asszonya vezette. A KCSSZ elnökének, Pataki Jánosnak a jelenléte és gondolatai alátámasztották, hogy milyen fontos szerepet játszik a nemzetközi program a szövetség életében. Mihálffy Andrea a nemzetközi program szakmai vezetője, illetve Eplényi Kata a nemzetközi program nemzetközi szakértője pedig részleteiben ismertettek azokat a programokat, amelyeket a KCSSZ az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatásának köszönhetően tudtak megvalósítani az elmúlt két és fél évben.

A beszélgetésben a legtöbb figyelem a három nagy sikerrel, több mint 120 európai fiatal részvételével megrendezett ifjúsági munkatalálkozóknak jutott (European Youth Workshop/EYW: 1.EYW: Budapest, 2016 február, 2.EYW: Brüsszel, 2016 október, 3.EYW: Budapest, 2017 május). Az eseménysorozat legfontosabb céljai a (nagy)családban élés trendivé tétele, a hagyományos családmodell melletti tudatos kiállás és egy ifjúsági hálózat kiépítése. A beszélgetés során ugyanakkor röviden említésre kerültek a külföldi kulturális rendezvények (pl.: Berlin, Tallinn, Riga, Moszkva, stb.), a brüsszeli gyakornoki program és a KCSSZ nemzetközi programjának jövőbeli tervei is. 

A hallgatóság soraiban ülő édesanyák és édesapák pozitív visszajelzést adtak a beszélgetés követően. Sógor Csaba európai parlamenti képviselő felesége is méltatta a nemzetközi programot és támogatásáról biztosította a KCSSZ-t e tekintetben is. Bízunk benne, hogy ennek is köszönhetően a jövőben több erdélyi fiatal szamara nyílik lehetőség reszt venni az ifjúsági munkatalálkozókon. « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete