KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Ünnepélyes állampolgársági eskütétel és ingyenes előadás az Erkel Színházban

2017. szeptember 5.

A Magyar Állami Operaház a hagyományainak megfelelően idén is előadáson látja vendégül a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségében közösségi tevékenységet vállaló magyar családokat. A több száz, határon túli és belföldi magyar család a Bánk bán című operát tekintheti meg az Erkel Színházban. Az előadás előtt 7 új magyar állampolgár ünnepélyes eskütételére is sor kerül. A rendezvényen részt vesz Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek elnöke.

Időpont:

2017. szeptember 10., 14.00

Helyszín:

Erkel Színház

VIII. kerület, II. János Pál pápa tér 30.

 

Részletes program:

Koszorúzás:

14.00 -         Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, valamint a civil szervezet képviselői a színház előcsarnokában koszorút helyeznek el Erkel Ferenc szobránál.

Színpad:

14.30 -         Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója köszönti a vendégeket,

14.35 -         Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára mond beszédet,

14.40 -         Kocsis Máté józsefvárosi polgármester köszönti az új állampolgárokat,

14.45-          Ünnepélyes állampolgársági eskütétel,

15:00 –         Erkel Ferenc: Bánk bán c. operaelőadás.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár