KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Európai Ifjúsági Munkatalálkozó Varsóban

2017. október 26.

Csütörtökön Varsóban megkezdődött az Európai Ifjúsági Munkatalálkozó negyedik programsorozata. Az European Youth Workshop (EYW) elnevezésű kezdeményezést a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének Nemzetközi Projektje indította 2015-ben. A mostani, vasárnapig tartó rendezvényre 12 országból 32 fiatal érkezett a lengyel fővárosba.  A találkozó résztvevői a nyitónap délutánján a “A család ma - változó értékek és struktúrák” című nemzetközi konferencián vesznek részt a lengyel szenátusban. A konferencián köszöntőt mond Stanisław Karczewski, a lengyel Szenátus elnöke, Joanna Krupska, a “Trzy Plus” lengyel nagycsaládos egyesület elnöke, Kovács Orsolya Zsuzsanna, Magyarország lengyelországi nagykövete, valamint Mihálffy Andrea, a KCSSZ Nemzetközi Projektjének vezetője. A megnyitót követően a tudományos élet neves képviselői mellett előadást tart Elżbieta Rafalska lengyel családügyekért felelős miniszter és a világhírű filmrendező, Krzysztof Zanussi is.

Péntektől a IV. EYW résztvevői közösen próbálnak választ találni olyan bonyolult kérdésekre, mint például milyen félelmeik vannak a fiataloknak a házassággal kapcsolatosan, vagy hogyan lehetne “trendivé” tenni a családos életformát, de azt is megfogalmazzák majd, hogy milyen intézkedésekkel erősíthető a családalapítási kedv. Szombaton délután Błażej Marzoch (IPZIN, European Institute for Integrated Prevention) tart workshopot a család és a társadalom jövőjéről.

A fiatalok ötleteiből, javaslataiból készülő összefoglaló prezentációt két kiválasztott személy ismerteti 2017. december 4-én az Európai Parlamentben, a KCSSZ és Hölvényi György EP képviselő irodája által közösen szervezett V4-es családügyi konferencián.

A varsói program megvalósítását a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a lengyel Család-, Munkaügyi és Szociális Minisztérium és a Trzy Plus lengyel nagycsaládos szervezet támogatta.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete