KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Fiatalok megemlékezése a Kultúra Napjáról Debrecenben

2018. január 25.

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületének Ifjúsági Tagozata megemlékezést tartott Debrecenben a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Tóth Szabolcs Balázs tagozatvezető tudósítása az eseményről:

2018. január 22-e a Magyar Kultúra Napja, ennek a napnak tiszteletére január 24-én megtartottuk a saját NADE Ifjúsági Tagozat kultúrnapját. Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Csekén (ezt a dokumentumra írt dátum is igazolja), így ezen évforduló emlékére január 22-én van a Magyar Kultúra Napja. Először 1989. január 22-én tartották meg ezt a napot, és azóta minden évben megemlékezünk róla. A mai alkalommal nem csak én voltam az előadó, most az ifjak is kiállhattak a „színpadra” és előadhatták számukra legkedvesebb verseiket vagy prózájukat.

Előadni, mások előtt megszólalni sosem könnyű, de nem lehetetlen. Nagyon örülök, hogy sokan vették a bátorságot s kiálltak elénk (köztük én is) verset vagy próza részletet mondani. Szerepléséért mindenki kapott emléklapot s egy kis csokit. Az előadásokat Gábor Tamás értékelte és véleményezte. Az emléklapot Tóth Fanni Marietta illusztrálta. Nekünk, mint fiataloknak is fontos a magyar kultúra. Ez egy remek alkalom volt, hogy megemlékezzünk róla, felidézzük az emlékezetes irodalomóráinkat és együtt tölthessünk egy kötetlen tartalmas estét.

Mindenkinek köszönöm a részvételt!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület