KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Közösségi teret adtak át, vezetőket képeztek és még programot is terveztek – sűrű volt a hétvége Kolozsváron az Életfánál

2018. február 26.

Kétnapos találkozót és vezetői továbbképzést szervezett az erdélyi egyesületek számára a hétvégére az Életfa Családsegítő Egyesület Kolozsváron. Az eseményen részt vett Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke és Radnainé Filep Ildikó, a debreceni Mosolyvirág Egyesület vezetője, akiket a házastársaik is elkísértek a rendezvényre. A program péntek délután a kormány támogatásából megújult Életfa-központ átadásával kezdődött. Az ünnepségen köszöntőt mondott Pataki János és a Kolozsvári Főkonzulátus munkatársa, Szurovszky Katalin is. A konzul asszony meleg szavakkal méltatta az Életfa magyar családokat segítő tevékenységét, majd bemutatta a Család- és Ifjúságügyi Államtitkárság gyermekvállalást támogató külhoni kezdeményezését, a Köldökzsinór Programot. Arra biztatott minden magyar családot, hogy tájékozódjanak az új lehetőségekről, és minél többen éljenek is velük.

Köszöntőjében Pataki János elnök a közösségi élet és a hagyományos családmodell folyamatos népszerűsítésének és erősítésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint a megmaradásunk az elcsatolt területeken a magyar családok összefogásán is múlik. Mint elmondta, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ennek az összefogásnak a további kiszélesítésén dolgozik.

Pénteken este és szombat délelőtt a közel kéttucatnyi vezető kommunikációs tréningen vett részt. Játékos formában ismerkedhettek olyan technikákkal, amelyek a célcsoportoknak szánt üzenetek átadását és befogadását könnyítik meg. Szombat délután az erdélyi szervezeti vezetők Radnainé Filep Ildikó vezetésével megkezdték az Erdélyi Családok Fesztiválja című, júniusi rendezvény programjainak megtervezését. Az eseményre a Családok Éve 2018 elnevezésű kezdeményezés keretében kerül sor Debrecenben.

Koraeste a vendégek ellátogattak a Csíkszeredai Fesztiválkórus fellépésére a Farkas utcai református templomba, majd  megtekintették Bordos László Hunyadi Mátyás szülőházának homlokzatára kivetített 3D-s videomappingjét.

Az Életfa színvonalas szakmai és közösségi programjai, a munkatársak vendégszeretete értékes és feledhetetlen élményekkel ajándékozta meg a hétvége résztvevőit. Köszönjük!



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár