KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Közösségi teret adtak át, vezetőket képeztek és még programot is terveztek – sűrű volt a hétvége Kolozsváron az Életfánál

2018. február 26.

Kétnapos találkozót és vezetői továbbképzést szervezett az erdélyi egyesületek számára a hétvégére az Életfa Családsegítő Egyesület Kolozsváron. Az eseményen részt vett Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke és Radnainé Filep Ildikó, a debreceni Mosolyvirág Egyesület vezetője, akiket a házastársaik is elkísértek a rendezvényre. A program péntek délután a kormány támogatásából megújult Életfa-központ átadásával kezdődött. Az ünnepségen köszöntőt mondott Pataki János és a Kolozsvári Főkonzulátus munkatársa, Szurovszky Katalin is. A konzul asszony meleg szavakkal méltatta az Életfa magyar családokat segítő tevékenységét, majd bemutatta a Család- és Ifjúságügyi Államtitkárság gyermekvállalást támogató külhoni kezdeményezését, a Köldökzsinór Programot. Arra biztatott minden magyar családot, hogy tájékozódjanak az új lehetőségekről, és minél többen éljenek is velük.

Köszöntőjében Pataki János elnök a közösségi élet és a hagyományos családmodell folyamatos népszerűsítésének és erősítésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint a megmaradásunk az elcsatolt területeken a magyar családok összefogásán is múlik. Mint elmondta, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ennek az összefogásnak a további kiszélesítésén dolgozik.

Pénteken este és szombat délelőtt a közel kéttucatnyi vezető kommunikációs tréningen vett részt. Játékos formában ismerkedhettek olyan technikákkal, amelyek a célcsoportoknak szánt üzenetek átadását és befogadását könnyítik meg. Szombat délután az erdélyi szervezeti vezetők Radnainé Filep Ildikó vezetésével megkezdték az Erdélyi Családok Fesztiválja című, júniusi rendezvény programjainak megtervezését. Az eseményre a Családok Éve 2018 elnevezésű kezdeményezés keretében kerül sor Debrecenben.

Koraeste a vendégek ellátogattak a Csíkszeredai Fesztiválkórus fellépésére a Farkas utcai református templomba, majd  megtekintették Bordos László Hunyadi Mátyás szülőházának homlokzatára kivetített 3D-s videomappingjét.

Az Életfa színvonalas szakmai és közösségi programjai, a munkatársak vendégszeretete értékes és feledhetetlen élményekkel ajándékozta meg a hétvége résztvevőit. Köszönjük!« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete