KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Magyar Szó tudósítása a muzslyai IV. Családfesztről

2018. június 12.

Tavaszi körútjának végén Muzslyára érkezett szombaton a 2018 a külhoni magyar családok éve program, amelynek keretében a IV. Családfeszt alkalmával a résztvevők és segítőik közösen alkottak meg két kerékpártárolót. A Nemzetpolitikai Államtitkárság a HelloWood csapatával magyar kisközösségeket keres fel a Kárpát-medencében azzal a céllal, hogy a közös építésen, alkotáson, barkácsoláson keresztül erősítse a közösséghez tartozás élményét, s ezáltal magát a közösséget. A körút május elején indult a felvidéki Búcson, a kárpátaljai Ráton, majd az erdélyi Marossárpatakon és Krasznán folytatódott. Muzslyán szentmisével kezdődött a rendezvény, amelyet ft. Mellár József esperes celebrált Kalapis Sztoján atya segítségével. A szentmise után Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke mondott köszöntőt. Hangsúlyozta az ilyen jellegű rendezvények megtartó erejét, amely nagy népszerűségnek örvend mindenhol, megszólítva minden korosztályt, és amely során együtt gondolkodva, együtt dolgozva, alkotva tudják magukat megmutatni, és a közösség érdekében cselekedni.

 

Az egybegyűltekhez szólt Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője is, hangsúlyozta, hogy kézzelfogható eredménye lesz annak, ha a közösség minden tagja annyit tesz a közösségért, amennyit a tehetsége megenged.

A Családfeszt fő mozgatója ezúttal a budapesti HelloWood alkotócsoport volt, mely fiatal építészekből áll, akik először jártak Vajdaságban. Ők tervezték meg és dolgozták ki az alapos mintát, és vezették a közösségépítő munkát is.

Az együttes munka gyümölcse pedig két kerékpártartó lett, amelyeknek a megvalósulásához sokan hozzájárultak, hiszen a már kitervezett, kivágott alapanyagot finomra csiszolták, majd befestették, és végül összeállították, majd a betonhoz erősítették.

A szép munkák a templom mellett, a kollégium udvarán kaptak helyet, és a jövőben fiatalok, idősek egyaránt használhatják 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár