KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A határtalan kultúra ünnepe az Erkelben

2018. szeptember 24.

Nem tudok elképzelni annál hatásosabb, szebb szeretetnyelvet, mint a zene nyelve, ami a határon túlra is tud szólni - mondta Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára vasárnap az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésű eseményen. A rendezvényen a Magyar Állami Operaház a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségében közösségi tevékenységet vállaló magyar családokat látta vendégül az Erkel Színházban, ahol a meghívottak a Carmina Burana című zeneművet tekinthették meg. Az előadás előtt kilencen tettek ünnepélyes állampolgársági esküt.

Beneda Attila az eskütétel előtt azt mondta: fontos, hogy Magyarország a kultúrán keresztül is kapcsolatot építsen a külhoni magyarsággal. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a Köldökzsinór Program elindításával az év elejétől elérhetővé tette az anyasági támogatást és a Babakötvényt a határon túli magyar családok számára is. Beszédét egy Churchill-idézettel zárta: kétség sem fér hozzá, hogy a család és az otthon az, amely által az emberi társadalom legnagyobb erényei születnek, erősödnek és táplálkoznak.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta, Erkel Ferenc volt az első főzeneigazgatója az operaháznak, amelyet 1884-ben nyitottak meg. A Himnusz megzenésítőjének munkásságát példaértékűnek nevezte a főigazgató.
A rendezvényen köszöntötte a résztvevőket Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke is. Beszédében kiemelte, hogy a magyarság nem szorítható határok közé, a magyarság történelmi otthona az egész Kárpát-medence. A Határtalan Opera című kezdeményezés a kultúra nyelvén ezt a fontos üzenetet közvetíti minden, magyarságát büszkén vállaló ember számára.
Az eskütétel, illetve az előadás előtt koszorúkat helyeztek el Erkel Ferenc mellszobránál a színház előterében.

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete