KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Gabona Ferencet

2019. március 13.

A magyar miniszterelnök-helyettes március 15-e alkalmából Karmelita Kolostorban Magyar Érdemrend tisztikeresztet, Magyar Érdemrend Lovagkeresztet, Magyar Arany, és Ezüst Érdemkeresztet adott át. Több külhoni magyart is díjaztak az ünnepségen.

A vajdasági magyar cserkészet alapjainak megteremtésében betöltött jelentős szerepe, illetve közösségépítő tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át Gabona Ferenc, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elnöke. Harminc évvel ezelőtt Muzslyán fektette le a vajdasági magyar cserkészet alapjait: „Olyan programokat szervezünk, amely vonzó a fiatalok számára. Olyan látható cserkészetet szeretnénk létrehozni és szervezni, ahol a gyerekek és a fiatalok is megtalálják a helyüket, hiszen jellemet formálunk, embereket nevelünk.”

Török András a felvidéki magyar cserkészmozgalomban és a Közép-Európai Mária Út szlovákiai szakaszának kiépítésében betöltött szerepe, valamint számos zarándoklat szervezésében végzett munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Ezüst Érdemkeresztet: „Számomra ez a díj egyúttal öröm és megtiszteltetés is. El kell viszont mondanom azt, hogy ezt a díjat más olyan anyaországbeli, illetve külhoni ember is megkaphatta volna, akinek nem közömbös a magyarság erkölcsi felemelkedése és ezért a célért konkrét áldozatot vállal.”

Az ember természetében van az az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményt, az igazi értéket elismerje és méltóképpen kifejezze - hangsúlyozta ünnepi beszédében Semjén Zsolt. Aláhúzta, az egyetemes magyarság számára nagy jelentőséggel bírnak az állami kitüntetések.

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Magyarország: „A kitüntetésnek nemzetmegtartó ereje van. Egy nemzet, főleg egy létszámában kis nemzet, akkor tud megmaradni, hogy ha a tagjaiban benne él az a büszkeség, az a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni.”

A magyar miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, minden magyar számára érték és büszkeség az az erőfeszítés, ami a kultúra, a hitélet, a sport, a művészet és tudomány területén példát mutat.

Pannon RTV« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete