KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Védelmezzünk minden megfogant életet! - A felvidéki tagszervezeteink Felhívása

2019. március 15.

A KCSSZ és a Családlánc felvidéki szervezetei 2017-ben vállalták először, hogy hagyományteremtő kezdeményezést szerveznek március 25-én, a Magzatgyermek Világnapján. A katolikus vallású emberek számára külön jelentőséggel bír, hogy ez az emléknap egybe esik a Gyümölcsoltó Boldogasszony napjával.

A program iránti nagy érdeklődés megerősítette bennünk, hogy a kezdeményesést folytatnunk kell. Ezért az idén, immár harmadik alkalommal szólítjuk meg a KCSSZ és a Családlánc tagszervezeteit, hogy csatlakozzanak a figyelemfelhívó kampányunkhoz, hogy egy önkéntes, életvédő Kárpát-medencei láncot hozzunk létre.

A Felvidékről a VITA HUMANA, a FEMIT, a MÁNCSE és a SZAKC vezetői, arra kérik a KCSSZ és a Családlánc szervezeteinek vezetőit, tagságát, családjait, hogy a saját településeiteken, honlapjaitokon, Facebook-oldalaitokon közösen hívjuk fel a figyelmet a megfogant élet március 25-i világnapjára!

Kezdeményezésünk szlogenjéül a Védelmezzünk minden megfogant életet! jelmondatot választottuk.

A felvidéki szervezetek elkészítik az elektronikus plakátot és szórólapot a KCSSZ logójával, helyet hagyunk arra, hogy minden tagszervezet a saját logóját és a régiójára jellemző életvédő szervezetek, telefonvonalak elérhetőségét maga is rá tudja tenni.

Amit magatoknak kell beszerezni, az a fehér szalag, ha személyesen is meg akarjátok szólítani az embereket.

Kezdeményezésünkhöz az alábbi módokon tudtok kapcsolódni:

1.       A felvidéki tagszervezetek által készített figyelemfelhívó plakátot el tudjátok helyezni a honlapotokra és Facebook-oldalatokra, kinyomtatva a települések hirdetőtábláira. A plakátokat március 20-ig elküldjük azoknak, akik jelzik, hogy szeretnének részt venni a kampányban.

2.       Összeállítunk egy Hírlevelet magáról a kezdeményezésről, valamint a Magzatgyermek Világnapjának egyéb információiról. Ezt a Hírlevelet el tudjátok küldeni az egyesületi tagjaitoknak, valamint a veletek kapcsolatban álló szervezeteknek, intézményeknek, támogatóknak. A Hírlevelet a kezdeményezéshez csatlakozó szervezeteknek szintén március 20-ig elküldjük.

A hírlevél a felvidéki, a szlovák és a magyar életvédő szervezetek elérhetőségei mellett a kárpátaljai szervezetek elérhetőségeit is tartalmazza, illetve a segélykérő magyar nyelvű telefonszolgálatok elérhetőségét is.

3.       A harmadik kapcsolódási lehetőség egy kis szervezéssel és önkéntes munkával is jár. Tapasztalatunk szerint az istentiszteletek és szent miséket követően jó hatékonysággal lehet a tájékoztató munkát végezni. Szervezeteink önkéntesei március 25-én, hétfőn, de javasoljuk esetleg a vasárnapi alkalmakat is erre kihasználni, az istentiszteletek és a misék után, az emberi életet szimbolizáló fehér szalagot és a Magzatgyermek Világnap céljait összefoglaló szóróanyagot adnak át a szertartás résztvevőinek és a járókelőknek. Az akcióról előzetesen az egyházi vezetőkkel érdemes egyeztetni. A szóróanyagot természetesen mi elkészítjük, csak ki kell nyomtatnotok.  

Kérjük, amennyiben csatlakozni szeretnétek a kezdeményezésünkhöz és a szóróanyagokra valamint a hírlevelet szeretnétek megkapni, akkor jelentkezzetek március 18-ig, az alábbi e-mail címen :

hideghethyandrea@gmail.com

 Baráti üdvözlettel: Hideghéthy Andrea, KCSSZ felvidéki koordinátora, SZAKC



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár