KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új elnöke van a KCSSZ-nek

2019. május 20.

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a hétvégén, Budapesten. Az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és belföldi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a családok segítésével tegyen a társadalom elöregedése ellen. A kormány családsegítő intézkedéseit egy egyre terebélyesedő fához hasonlította, melyen már jól látszanak a legújabb hajtások is.  

A Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a küldöttek Márton Zsuzsannát (37) választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya 2016 óta a Partiumban található Egri község polgármestere. Az új elnök a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet erősítését, valamint a magyarság szülőföldön maradásának ösztönzését tartja a Szövetség legfontosabb küldetésének. Biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a Szövetség tevékenységének széleskörű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.    

Az új, háromtagú elnökségben Pataki János (55) leköszönő elnök, elnökhelyettesként folytatja munkáját. A másik elnökhelyettes Gajda Nóra (49), a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett.

A küldöttgyűlés új egyesületek felvételéről is döntött: a szombathelyi Alpokalja Nagycsaládos Egyesületet, a vajdasági Házas Hétvége Mozgalmat, valamint a szintén vajdasági Bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládos Egyesületet a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vette fel tagjai közé, az erdélyi Rekettye Kulturális Egyesület pedig a Családlánc- mozgalomhoz csatlakozott.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

november 15.

-
január 27.

Nagymegyer, Felvidék

december 19.

10:00

Rév, Erdély

Magyar Szórvány Napja

Esemény
Pro Rév Egyesület