KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Átadták a Parlamentben az Életmese-pályázat elismerései

2019. június 5.

Kedden délután az Országházban átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait. Idén hat ország 305 pályázójától 409 pályamunka érkezett a kiíró debreceni Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületéhez. Ezekből választotta ki a szakmai zsűri az elismerésben részesülő 40 művet. Fűrész Tünde, a KINCS elnöke a köszöntőjében olyan kincseknek nevezte a pályázók életmeséit, amelyek erősítik az összetartozást, valamint a nemzeti és családi értékek megerősödését. A Köldökzsinór Programról elmondta, hogy a kezdeményezés által biztosított támogatásokkal a magyar családpolitika átlépte a trianoni határokat. A program bevezetése óta a külhoni szülők közel 14 ezer újszülött után vehettek fel támogatásokat. Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a KCSSZ legfontosabb küldetésének nevezte a hagyományos családi értékek átmentését az utókor számára. A pályázatot tizenegy évvel ezelőtt hirdette meg először a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete. A kezdeményezéssel a civil szervezet a családi élet szépségeire, értékeire kívánja felhívni a közvélemény figyelmét. 

Idén a 6-10 évesek korcsoportjában Zsidó Leila (Nagymegyer, Felvidék), a 10-14 évesek közül a siklósi Tengler Johanna és a noszvalyi Szabó Mirtill megosztva lett első. A 15-33 évesek korcsoportjának győztese Koczka Szintia Anna (Mihálygerge), a 33 évesnél idősebbek kategóriájában szintén megosztva Benedek M. Elek (Kápolnásfalu, Erdély) és Sáfrány-Tóth Kata (Miskolc) kapta az első díjat. 
Első alkalommal osztottak a pályázaton eredményesen résztvevő testvérpároknak elismerést. A zsűri Testvér Díját kapták:
Czecze Bianka és Hunor (Debrecen),
Lippai Zita és Kinga (Debrecen),
Szmolka Dorka és Luca (Egyházasharaszti).
Az iskolák közül minden évben azok az intézmények részesülnek elismerésben, amelyek a legaktívabban, a legtöbb diákkal vesznek részt a kezdeményezésben. Az idei díjazottak:
1. Debreceni Vörösmarty Általános Iskola 
2. Kanizsai Dorottya Általános Iskola, Siklós
3. Stevan Sremac Általános Iskola és a Thurzó Lajos kihelyezett munkaegység, Zenta
4. Szacsvay Imre Általános Iskola, Nagyvárad , 
5. Dénes György Alapiskola, Pelsőc
6. Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
7. Alapiskola és Óvoda, Pozsony



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület