KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pro Familiis díjban részesült Pataki János, a KCSSZ elnökhelyettese

2019. szeptember 6.

Rendkívül nagy megtiszteltetésben részesült a III. Demográfiai Fórum második napjának végén Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének volt elnöke, jelenlegi elnökhelyettese. A KCSSZ méltán elismert és közkedvelt vezetője a Várkert Bazár színpadán ma délután vehette át Novák Katalin család- és ifjúságügyi és Rétvári Bence parlamenti államtitkártól a Pro Familiis díjat. Az elismerés átadása előtt Pataki János munkásságát a műsorvezető az alábbi szavakkal méltatta: elnöksége alatt indult el a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének nemzetközi projektje, illetve valósult meg a szövetség külhoni szervezeteihez tartozó közösségi terek fejlesztése is. Elnök úr elköteleződött a magzat-, anya-, és családvédelem, valamint a házasság és a gyermekvállalás értékeinek képviseletében és népszerűsítésében, melyeket a Családlánc-mozgalom bevonásával a civil szervezetekkel közösen valósított meg.

Pro Familiis díjban részesült továbbá Tóth-Heyn Péter egyetemi docens, főorvos, a Semmelweis Egyetem I. számú gyermekklinikájának igazgatóhelyettese; Farkas Péter szociológus, humánökológus, politológus, egyetemi oktató; Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus és felesége, Zsuráfszkyné Vincze Zsuzsanna dramaturg, jelmeztervező; Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár; Victor István református lelkész, vallástanár; Balog Zoltán református lelkész, volt miniszter; Lorenzo Fontana volt olasz családügyi, majd európai ügyekért felelős miniszter; Gudrun Veronika Kugler osztrák parlamenti képviselő, valamint Chris Smith amerikai kongresszusi képviselő és felesége Marie Smith.

Rétvári Bence államtitkár a díjazottakat köszöntő beszédében azt hangoztatta, hogy a kitüntetetteknek nemcsak a munkája, hanem az élete is példaértékű, üzenetük a magyar családok megerősítése és boldogsága szempontjából is kiemelkedő. Hozzátette, mindenkinek autonóm döntése, hogyan szervezi az életét, de az államnak is le kell tennie a voksát bizonyos értékek, adott esetben a család mellett. Az állam azonban önmagában kevés az emberek gondolkodásának megváltoztatásához, szükség van olyan civilekre is, mint a mostani díjazottak –emelte ki Rétvári Bence.
        



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár