KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pro Familiis díjban részesült Pataki János, a KCSSZ elnökhelyettese

2019. szeptember 6.

Rendkívül nagy megtiszteltetésben részesült a III. Demográfiai Fórum második napjának végén Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének volt elnöke, jelenlegi elnökhelyettese. A KCSSZ méltán elismert és közkedvelt vezetője a Várkert Bazár színpadán ma délután vehette át Novák Katalin család- és ifjúságügyi és Rétvári Bence parlamenti államtitkártól a Pro Familiis díjat. Az elismerés átadása előtt Pataki János munkásságát a műsorvezető az alábbi szavakkal méltatta: elnöksége alatt indult el a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének nemzetközi projektje, illetve valósult meg a szövetség külhoni szervezeteihez tartozó közösségi terek fejlesztése is. Elnök úr elköteleződött a magzat-, anya-, és családvédelem, valamint a házasság és a gyermekvállalás értékeinek képviseletében és népszerűsítésében, melyeket a Családlánc-mozgalom bevonásával a civil szervezetekkel közösen valósított meg.

Pro Familiis díjban részesült továbbá Tóth-Heyn Péter egyetemi docens, főorvos, a Semmelweis Egyetem I. számú gyermekklinikájának igazgatóhelyettese; Farkas Péter szociológus, humánökológus, politológus, egyetemi oktató; Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus és felesége, Zsuráfszkyné Vincze Zsuzsanna dramaturg, jelmeztervező; Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár; Victor István református lelkész, vallástanár; Balog Zoltán református lelkész, volt miniszter; Lorenzo Fontana volt olasz családügyi, majd európai ügyekért felelős miniszter; Gudrun Veronika Kugler osztrák parlamenti képviselő, valamint Chris Smith amerikai kongresszusi képviselő és felesége Marie Smith.

Rétvári Bence államtitkár a díjazottakat köszöntő beszédében azt hangoztatta, hogy a kitüntetetteknek nemcsak a munkája, hanem az élete is példaértékű, üzenetük a magyar családok megerősítése és boldogsága szempontjából is kiemelkedő. Hozzátette, mindenkinek autonóm döntése, hogyan szervezi az életét, de az államnak is le kell tennie a voksát bizonyos értékek, adott esetben a család mellett. Az állam azonban önmagában kevés az emberek gondolkodásának megváltoztatásához, szükség van olyan civilekre is, mint a mostani díjazottak –emelte ki Rétvári Bence.
        « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete