KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

KMNE Ifi klub: a lovasíjászok nyomdokaiban

2020. június 17.

Rendhagyó együttléttel zárták a KMNE Ifi klubjának tagjai a nyári szünidő előtti utolsó alkalmat a nagyszőlősi Szelíd lovasközpontban június 6-án.

A lovakkal való ismerkedést követően mindenki kipróbálhatta, milyen érzés vezetni egy lovat, és milyen ülni, hasalni, feküdni, kapaszkodás nélkül fennmaradni egy ilyen pompás és érzékeny állaton.

Vendéglátóinknak köszönhetően a lovak és a lovaglás természetével kapcsolatosan szakszerű elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodott a csapat. 

Ezután a résztvevők az íjászkodás mesterségével ismerkedhettek.

A gyakorlat megmutatta, hogy a tartásszög, az ujjak helye az íjtesten, a betöltés, a célzás és a lövés pontossàga, a kifejtett erő, a fegyelmezettség, a délceg testtartás mellett az önbizalom is meghatározza a lövés sikerességét. 

Mindent egybevetve, a résztvevő fiatalok ezalkalommal a lovak és az íjak segítségével talákozhattak önmagukkal, lehetőséget kaptak arra, hogy szorongásaikat kezükbe vegyék, és bizonyítsák "kicsinyhitű" önmaguknak, hogy többre képesek annál, mint amit feltételeztek.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás