KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Összetartozásunk tüze a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál

2020. június 11.

2020. június 4.-én a gyászos Trianon 100-ik évfordulóján a beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál is fellobbantak a lángok, a magyarság összetartozása jegyében.

Fontos nap volt ez, hiszen a fájó emlékezés, és a reményteli összetartozás mellett, szintén e napon köszönthettük a nyolcvanéves Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökét, irgalmasrendi szerzetest születésnapja alkalmából. A Beregszászi Máltai Szeretetszolgálat elnöke Makuk János, majd a szolgálat ifjú tagjai és önkéntesei Krajnik Irén harmonikaművész és Bence Barbara ének kíséretében köszöntötték az ünnepeltet.

Ezt követően, az elszakításról és a trianoni eseményekről Nedbál Klára történelemtanártól hallhattak bővebben azok, akik a Szeretetszolgálat udvarán gyűltek össze ezen a délutánon. A Tanárnő kitért azokra az eseményekre is, amelyeket a történelemkönyvek nem írnak - hogyan is élte meg ezt az eseményt Beregszász városa. Ez a nap, fájó emlék minden magyar számára. A szomorú megemlékezés mellett, reményekkel telve csatlakoztunk mi is az Összetartozás Tüze kezdeményezéshez. 20 óra 20 perckor gyúltak fel a lángok, annak jelképeként, hogy az elcsatolt területeken élők és a világban szétszóródott magyarok, egy szívvel és egy lélekkel fejezhessék ki összetartozásukat. Tisztelettel és méltósággal telve a tűz mellett énekeltük el nemzeti énekünket, a magyar Himnuszt.

Kányádi Sándor szavai ezen az estén bizonyosságot nyertek, hogy a határokat és távokat elsöpörve, minden magyar egyszerre gyújtotta meg az összetartozás tüzét ezt üzenve: „Én nem határon túli magyar vagyok, hanem határtalanul magyar”.

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás