KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyalogtúra a Kék-lagúnához

2020. szeptember 17.

Kárpátalja domborzatát tekintve egyik fő jellemzője, hogy sűrű vízhálózattal rendelkezik. A vízi szépségek számos túralehetőséget nyújtanak a természetbarátok számára.

Egyik ilyen kevésbé ismert, ámde csodálatos látványt nyújtó természeti képződmény a nagybereznai járásban található Kék lagúna.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett gyalogtúra úticéljául is e látványosság szolgált. A nagy érdeklődésnek köszönhetően szeptember 12-én és 13-án is 1-1 csoporttal felkerestük a lagúnát. A túra Sóhát településről indult, a Ljuta folyó mentén haladva 7,5 km megtétele után vehettük szemügyre a sziklatömbök közül alázúduló víz által kialakított kis öblöt, mely nyári időszakban, napfényben élénk zöldeskék színben pompázik. Mivel a Ljuta folyó hegyi jellegű, így vize nyáron is hűvös, s a megtett kilométerek után nagyon vigyázni kell a fürdőzéssel, ezért ezúttal nem mártóztunk meg benne.

A teljes túratávunk meghaladta a 15 km-t, gratulálok a csapatok teljesítményéhez, külön dicséret jár a gyerekeknek, akik mindvégig energikusan, vidáman haladtak a csoportok elején.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár