KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Köldökzsinór program népszerűsítése Felvidéken

2020. szeptember 22.

A Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás tájékoztatja a felvidéki családokat, hogy a Szlovákiában élő magyar nemzetiségű (nem állampolgárságú) szülők 2018 óta folyamatosan kérelmezhetik a magyarországi családtámogatási ellátások közül a Köldökzsinór program ellátásait, az egyszeri anyasági támogatást és a fiatalok életkezdési támogatását.

A támogatásokkal Magyarország kormánya anyagilag is elismeri azokat a magyar családokat, akik gyermeket vállalnak a világ bármely pontján.

Az anyasági támogatás esetén a kérelem benyújtására a gyermek 6 hónapos koráig van lehetőség. Az anyasági támogatás összege 64 125 forint, pozitív elbírálás esetén ennek megfelelő összegű eurót utalnak az édesanya számlájára.

A fiatalok életkezdési támogatása 42 500 forint, amely a gyermek részére nyitott életkezdési letéti számlán kerül jóváírásra és minden évben az inflációval megegyező mértékkel kamatozik. A letéti számlán lévő összeget a fiatal a 18. életévének betöltését követően jogosult felvenni.

bővebben:https://felvidek.ma/2020/09/kerelmezze-a-koldokzsinor-program-ellatasait-ujszulott-gyermekenek/« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár